måndag 27 juni 2016

Lägga vattenburen golvvärme

Funderar du på att installera vattenburen golvvärme? Här går vi igenom kostnadsposterna och ger ett exempel på vad det kan kosta att lägga vattenburen golvvärme på en bottenvåning. På ett öppet träbjälklag kan man lägga en glespanel tvärs bjälklaget i vilken man fäster golvvärmeplåtar som man.


För en van hemmafixare är det inte så svårt att lägga LKs golvvärmesystem. I den här filmen går vi igenom hur.

Så lägger du el- och vattenburen golvvärme. Vi visar steg för steg hur du lägger golvvärme under kaklet på badrummet, eller under trägolvet. Lägg in golvvärme – med låg. Se också till att skydda trägolvet från underlagets.


De vanligaste golvvärmesystemen bygger på direktverkande el alternativt cirkulerande, uppvärmt vatten, så kallad vattenburen golvvärme. I nyproduktion har vattenburen golvvärme dominerat i många år och anledningen har berott på en rad olika orsaker. Det kan exempelvis handla om att golvvärme medför låga installationskostnader, låga bygghöjder och för att det är ett system som är enkelt, smidigt och effektivt att hantera.


Instruktionsfilmer - Se hur enkelt det är att lägga Flooré vattenburen golvvärme.

Flooré erbjuder vattenburen golvvärme som är ett av marknadens tunnaste värmegolv! Golvvärme är flexibelt, ekonomiskt och en smart investering. Och planerar du det så ska du definitivt överväga golvvärme, särskilt om du tänker lägga klinker. Vattenburen golvvärme från Uponor gör varje kvadratmeter användbar! Komforten och de låga uppvärmningskostnaderna ger dig en konstruktion med högsta tänkbara effektivitet och nöjda kunder.


Vill lägga vattenburen golvvärme i hallen som har en yta på totalt ca m2. Hallen värms idag upp av ett element. Husets värmekälla är bergvärme. I hallen så finns en trappa upp till övervåningen.


Här finner du svaren på de vanligaste frågorna gällande golvvärme och vad man bör tänka på om man funderar på att lägga golvvärme hemma. Det är också väldigt vanligt att man installerar golvvärme i badrum och andra ytor där fukt förekommer som exempelvis i hallen. En vanlig fråga är om man ska lägga vattenburen golvvärme eller el-golvvärme och det finns inga enkla svar på det då. Det är skönt med varma golv och därför väljer många golvvärme av komfortskäl. I marknadsföringen förekommer argumentet att du kan.


Om källaren är dåligt isolerad när du lägger in ny golvvärme finns det risk för fuktskador i grunden. Fukten vandrar normalt från huset som är varmare än omgivningen, alltså inifrån huset och ut.

Men med golvvärme i källaren finns det en risk för omvänd fukttransport om marken under huset värms upp. Det är viktigt att ha ett välisolerat underlag för att ta tillvara på så mycket av värmen som möjligt. Isolering bör vara minst 2mm . Tänk på att golvvärme måste installeras av proffs. Det är lätt att lägga slang men har du tänkt på övriga förutsättningar, t. Fixzit AB är oberoende installatör av vattenburen golvvärme där vi alltid först och främst försöker hitta den . Parkettgolv och golvvärme kombineras numera ofta och fungerar bra tillsammans.


Både el- och vattenburen golvvärme kan användas under parkettgolvet. Det är dock väldigt viktigt att följa både våra installationsanvisningar, samt instruktionerna och rekommendationerna från leverantören .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg