fredag 24 juni 2016

Sanering av hussvamp

Två faktorer har sedan länge varit grundbultar vid sanering av hussvamp. Fuktkontroll är absolut grundläggande. En nära släkting till hussvampen är timmergröppan (S. himantioides),.


I vissa fall krävs behandling med . Har ditt hus drabbats av äkta hussvamp ? Att få bort den är ett krävande jobb som du inte kan göra på egen hand.

Den växer snabbt, bryter ner virket och försämrar hållfastheten. Ett angrepp som ser obetydligt ut kan leda till att hållfastheten är halverad. Vi kan hjälpa dig med sanering och försäkring mot . Allt angripet material måste avlägsnas, kringliggande områden saneras och all fukt torkas.


Det är av högsta vikt att allt angripet material tas om hand om det rör sig om äkta hussvamp – annars är problemen . Uttorkad hussvamp Här kommer vi till ett kapitel som kan kräva långt mycket mer omsorg och noggrannhet än sanering av enbart ytligt och synligt mögel ( mögelsanering). Du har all anledning att frukta äkta hussvamp. När den väl får grepp om ditt hus får det allvarliga konsekvenser.


Se hur du undviker angrepp av den lömska svampen.

Fukt kan komma från till exempel läckande tak, avlopp samt vattenledningar. Det är därför viktigt att klarlägga huruvida det är hussvamp eller inte. Förekomst av kalk i konstruktioner hjälper hussvampen med detta.


Kalk förekommer ofta i murbruk i äldre hus. Aktivt angrepp av hussvamp i bjälklag. Fruktkropp från hussvamp i boendemiljön. Att bli av med en växande hussvamp är ett krävande och komplicerat arbete.


Att sanera hussvamp är nästan jämt ett stort projekt, vilket också, ifall man har otur alternativt inte vet hur man ska gå tillväga, kan bli väldigt dyrt. Självfallet är det väldigt sällan ett hus kollapsar p. Paret säger att det inte på långa vägar hade räckt för sanering av huset och bygge av ett annat. Naturligtvis inte och vi marknadsanpassar hela tiden våra produkter.


Därför har vi från den 1 . Skadeverkan och tänkbar ökning i Kronobergs län. Injurious effect and probable increase in county of Kronoberg. Den sanering av hussvampen som genomfördes i september i fjor misslyckades och hussvampen har kommit igen och fortsatt att växa. Vid en sanering gäller det att ta bort minst en av dessa förutsättningar.


En orsak är att många hus numera bara används sommartid och att det därför eldas mycket . Det är visserligen omtvistat hur länge den kan klara sig utan fukt, men det står samtidigt klart att den inte överlever en relativ fuktighet som varaktigt understiger procent.

Och hur kan man kolla om den är kontaminerad? Läs hela frågan och svaret här! Hussvamp har blivit betydligt vanligare än förr. Villaägarnas Villahemförsäkring Förresten - du har väl inte missat att sanering av äkta hussvamp ingår i vårt grundskydd i Villaägarnas Villahemförsäkring?


Nu har vi dessutom ett Äkta . Den äkta hussvampen kan själv tillföra fukt till en byggnad och på så sätt förbättra sina förutsättningar till spridning. Det kan bli oerhört kostsamt att sanera och i värsta fall riskerar den drabbade husägare att förlora sin bostad till den mycket aggressiva hussvampen. På uppdrag av Anticimex utför vi sanering och återställning efter angrepp av hussvamp i en gammal Skånegård.


Sanering sker genom att skadat virke och intilliggande. Mycket svamp bakom golvsocklar. Svampen har spritt sig under alla golvbrädor och när resten av konstruktionen revs kunde man se att golvbjälkarna var förstörda av fukten från svampen. Att få sitt hus angripet av Äkta hussvamp kan få förödande konsekvenser.


Kostnader för sanering och återställande blir ofta mycket höga. För att inte tala om allt besvär under reparationstiden. Mögel och annan påväxt är ett växande problem i landet. Nomor utför inspektioner, besiktningar, artbestämningar och saneringar .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg