måndag 20 juni 2016

Räkna ut kubikmeter

Räkna ut volymen av ett visst föremål, tex en kub eller cylinder. Beräkna volymen av en kub. Du kan använda dig av en stor mängd olika måte både för att ange måtten på det du har och för volymen du vill räkna ut. Vi lär oss att beräkna volym med volymenheten kubikmeter och hur vi omvandlar volym mellan enheterna kubikmeter och liter.


Ett sätt att ta reda på det är att jämföra med något föremål vars volym vi känner till, men vi vill ju även kunna räkna ut volymen utan sådana hjälpmedel.

Tänk dig att du har en låda som har sidan 1 . Hej jag har en fråga som jag behöver ha svar på. Jag har staplat ved på en pall. Och undrar hur mycket det är. Stapeln är 120cm lång 140cm hög.


Hur många kubik ved har vi? Tex behöver du veta höjden och radien på en cylinder men du behöver bara veta radien på ett klot. Här nedan finns räknare för att räkna ut volym för cylinder, klot och kon.

Skriv in alla värden med enheten meter. Volym per kolli: meter (L) x meter (B) x meter (H) = kubikmeter (m3). Den tyngsta vikten, och den vikt. Enklast att räkna ut volymen i kubikmeter.


Här kan du snabbt räkna ut hur mycket material du behöver till t. Du kan sedan ta med resultatet till din närmaste Ballastanläggning. Ange helt enkelt läng bredd och djup på det hål du ska fylla med material. Mängden som behövs visas sedan i kubikmeter. Använd vårt verktyg online för att räkna ut antal kubikmeter till liter, vi kan även lära dig hur man egentligen omvandlar och beräknar kubikmeter till liter.


Volymräknaren - beräkna hur mycket vatten trädgårdsdammen rymmer. Dammvolymen är direkt avgörande för att kunna välja lämplig filterstorlek, doserar algmedel eller fiskmedicin på rätt sätt. Ladviks Skogsbrukarklubb. Du kan enbart dosera de flesta av Melpools produkter rätt om du vet hur mycket din pool rymmer i kubikmeter.


Här under hjälper vi dig att räkna ut volymen på din pool. Genom att multiplicera b, l och h kan man säga att längdenheterna ”m”, ”m” och ”m” multipliceras. Hjälp en kille med ig i matte.


Hur räknar man ut kubiken på en motor om man har slaglängd och cylinderdiameter?

Virkesvolym beräknas genom att mäta trädets höjd och diameter och därefter multiplicera med vad man kallar trädslagets formtal. Det är helt enkelt en tabell med värden som tagits fram statistiskt och visat sig stämma för de flesta träd av respektive trädslag. Kom ihåg att det finns flera sätt att mäta . Eftersom en kub har tre dimensioner så behöver vi ta reda på tre mått för att räkna ut volymen.


Svaret skall alltid ha måttenheten ” kubik ”. Du kan räkna ut volymen på träd på Kunskap Direkts hemsida. Detta skrivs som en upphöjd trea. Ingångsvärdena är diameter och höjd.


Det värde du får ut är i m3sk. Skrymmevikt, volymvikt eller dimensionerad vikt används i princip av alla transportföretag för att prissätta frakter. Syftet är att göra en relevant prissättning för sändningar som väger lite, men upptar en stor volym av lastutrymmet. För att få diameter så dividerar du omkretsen med 3. Ofta är det fraktpris du får betala det som är högst av sändningens verkliga vikt och den .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg