torsdag 30 juni 2016

Radialfläkt vs axialfläkt

Drevs från början av DC spänning. Genom att rotera skovelhjulet uppstår tryckskillnader mellan skovelns båda sidor, vilket sätter i gång en strömning. Beroende på fläktens utformning skapas olika tryck och luftflöden.


En fläkt skall dimensioneras så att den kan ge en . Vid rotation av bladen uppstår ett undertryck på ena sidan och motsvarande övertryck på den andra sidan, varpå gasblandningen sätts i rörelse.

Enklare fläktkonstruktioner används ofta för kylning, till . Många av de axialfläktar som används för elektronikylning har elektroniskt kommuterade ytterrotormotorer med integrerad drivelektronik. Radialfläktar finns i två varianter, dels med framåtböjda skovlar, även kallad centrifugalfläkt, samt med bakåtböjda skovlar. Båda har en kraftig tryckuppbyggande förmåga . Ett brett sortiment med radialfläktar , med eller utan kåpa. Här hittar du även våra EX-fläktar och rökgasfläktar. Om ni inte hittar lämplig fläkt finns fler produkter på ebmpapst.


Avsedda för ventilations- och värmeapplikationer samt för kylmediekylare och kondensorer.

Axialfläktar AxiCool blåsriktning ” V ”. MXKC är en direktdriven enkelsugande radialfläkt med bakåtböjda skovlar och kåpa av halvspiraltyp. May trycket) för fläkt med frisugande inlopp och utloppet friblåsande eller anslutet till tryckkammare. Dynamiska trycket i fläktutloppet. Effektkurvorna redovisar fläktens nettoeffektbehov, exklu- sive förluster i remtransmission och lager.


Industriella användningsområden. Beskrivning av användningsområden. Exempel på industriella fläktar. Radialfläktarna i serien finns med två typer av fläkthjul: - GTLF-fläktarna har framåtböjda skovlar och - GTLB-fläktarna har bakåtböjda skovlar. Radialfläktarna GTLB och GTHB i serien består av fläkthjul med bakåtböjda skovlar.


De bakåtböjda skovlarna på GTLB-fläktarna har samma aerodynamik som de på . Varje typ av fläkt har en målverkningsgrad och ett minimikrav på lägsta verkningsgrad. Beräkningen för målverkningsgrad innefattar effekterna av fläkt - och motorstorlek. Fläktinloppets utformning är . Den faktiska verkningsgraden för fläkten och motorn måste vara lika hög, eller högre, än minimikravet för att godkännas.


Det är direkt olagligt att sälja eller . Vår JM axialfläkt finns med både heltäckande och kort fläktkåpa, och ger mycket hög verkningsgrad.

Varje fläkthjul tillverkas i aluminium som formpressas under högt tryck. Konstruktionen röntgentestas i realtid (i enlighet med ASTM E-155) för att säkerställa hög hållfasthet och kvalitet. På grund av miniatyriseringen av elektronikkomponenter måste alltid fler komponenter får plats på. Lång livsläng låga vibrationer och tystgående kännetecknar dessutom denna fläkt.


Till motståndet i systemet kommer motståndet i och runt fläkten. Den ger en effektiv ventilation som håller. Beställ en Tyristor redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg