onsdag 16 november 2016

Alloljebrännare forum

Krolls reservdelsförsörjning verkar ju vara bra. Hade en sån brännare på pannan i garget förut och den luktade det kan jag lova. Tydligen ska det inte ryka just nåt och är det så så är det ju bra. Man vill ju gärna slippa ha sot från olja överallt.


Hittade den här på blocket men måste nog ringa för mer info. Visa tråd - Alloljebrännare som.

När jag kör igång den efter att ha tagit bort munstycket och blåst det rent så startar brännaren och går som den ska. När pannan kommer upp i temp så stannar brännaren som den ska men det är sedan problemen börjar. Då brännaren startar så tänder . Borde väll funka med nån form av T-adapter där man kan ansluta tryckluft till munstycket framme vid munstycksfästet? Sen är det ju bara att fixa så att kompressorn går när oljepumpen går?


Fixas lätt med lite elkunskaper. Sen är ju grunden klar till alloljebrännare klar. Sedan fixar man en förvärmningstank . Elda hydraulolja i oljebrännare?

Någon erfarenhet av denna? Bygga om villa-oljebrännare för spillolja? Fujitsu AWYZ LB Nocria och 1st Panasonic HE-DKE. Bättre med för stora än för små hihi. Tänkte koppla in den gamla kombipannan till det nya systemet och köra med alloljebrännare.


Kan man göra detta i vilken panna som helst? Antar att man måste filtrera det på ett eller annat sätt? Jocce Man använder en alloljebrännare. Har en kollega som hämtar all spillolja han kan få tag i för att värma upp sin verkstad. Går även att bygga egen alloljebrännare , finns en tråd . Alloljebrännare från Kroll ger 1 lukt och rökfri förbränning oavsett vilken olja Ni kör, perfekt för vanliga varmluftspannor och vattenburna pannor.


Byt Er nuvarande brännare mot vår Kroll KGUB alloljebrännare och börja direkt att kraftigt minska kostnader för Er uppvärmning. Kroll Alloljebrännare KGUB passar på alla . Kör min år gamla Saab Vpå drygt fyra deciliter milen till vardags. Här testas brännaren på pannan. Att gjuterier och andra kör med spilloljorna för uppvärmning är ingen nyhet, även bilverkstäder och framförallt lastbilsverkstäder använder alloljebrännare. Först sparar du pengarna du får betala för hämtning av oljan.


Sen sparar du pengarna för destruktion. Till sist får du gratis bränsle till pannan.

Jo att bygga om en hederlig oljepanna med tillhörande villaoljebrännare så att man kan elda med spillolja istället. Men man måste ha en alloljebrännare och en panna som är anpassad för detta. Sparrs Import AB är ett grossistföretag som säljer direktimporterade skotrar, mopeder, fyrhjulingar, anläggningsmaskiner! Jag har sett någonstans något som heter alloljebrännare. De kan du köra spillolja i bla.


JAg vet inget om avgaser eller hur det kan bränna fast rester etc. Luftvärmepump är det många som har här uppe i dalarna med bra resultat påstår de så då måste det funka nere vid dig krille. Det borde väll vara något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg