tisdag 29 november 2016

Säkerhetspolicy

Linköpings kommun linkoping. Antaget av: Kommunfullmäktige. Giltighetstid: Gäller tills vidare . Göteborgs universitets säkerhetspolicy.


Att utåt presentera vetenskapliga resultat är ett naturligt . Denna policy anger vår hållning omkring säkerhet och hantering av verksamhetens risker.

Det innebär att: - analysera, värdera och åtgärda risker inom kommunens verksamhetsområde. KTH:s vision är att vara ett ledande tekniskt universitet. KTH:s säkerhetspolicy bidrar till detta genom att garantera säkerhetsmässiga förutsättningar för kontinuitet i verksamheten. Alla ÅFs medarbetare är ansvariga för att se till att hanteringen av hälso- och säkerhetsfrågor fungerar inom alla delar av verksamheten.


Det är ett krav att alla ÅFs medarbetare och samarbetspartner följer alla hälso- och säkerhetspolicyer och förfaranden och rapporterar osäkra förhållanden. Det kan handla om sjuksköterskor somläst sjukjournaler utan att ha rätt till det, om poliskonstaplar som tittat i polisens register trots att man inte jobbat med fallet, att någon laddat ner pornografi . Inför en säkerhetspolicy som passar småföretag. Tvärt emot vad många tror så är en säkerhetspolicy inte en lyx som bara stora företag har råd med.


Små och medelstora företag kan också dra nytta av den, så länge de lyckas med att utarbeta och framföra detta avgörande dokument till sina medarbetare.

Vid all riskbedömning ska personsäkerheten alltid prioriteras högt. Denna policy är en grund för det dagliga arbetet och en vägledning i gemensamt synsätt och gemensamma ambitioner. Kommunens säkerhetspolicy har stark koppling till brandskyddspolicyn . Dokumenttyp: Administrativ riktlinje. Utfärdande PE: Ledningsstaben (LednStab).


Målgrupp: Direktörer och verksamhetschefer i Region Östergötland. Västra Götalandsregionen,. Reglemente för informationssäkerhet ,. Policy för säkerhetsarbete i. Informationssäkerhetspolicy,. VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN . IT-säkerhetsinstruktion förvaltning 2. IT- säkerhetsinstruktion drift. Kommunen ska ha ett aktivt och förebyggande säkerhetsarbete som skapar en robust, flexibel och uthållig kommunal verksamhet med hög säkerhet.


Kontinuitetsplan för IT-service. Alla förtroendevalda och anställda ska känna till kommunens säkerhetspolicy och anvisningar för säkerhetsarbete. Begreppet säkerhet omfattar i denna policy områdena brandsäkerhet, informationssäkerhet.


Strålsäkerheten vid våra kärntekniska anläggningar är en oumbärlig förutsättning för den långsiktiga driften av dessa, såväl som för allmänheten, vår personal och värdet på våra tillgångar. Säkerhetsfrågorna ska ingå som naturlig .

Följaktligen är strålsäkerhet en förutsättning för allmänhetens acceptans och lönsamhet, vilket i sin tur gynnar våra . POLICY - antas av kommunfullmäktige. En policy uttrycker politikens värdegrund och förhållningssätt. Denna typ av dokument fastställs av kommunfullmäktige då de är av principiell beskaffenhet och därmed enligt kommunallagen tillhör fullmäktiges exklusiva beslutanderätt och gäller tills vidare.


Trygghets- och säkerhetspolicy. Samhällsbyggnadskontoret. Umeå kommuns förvaltningar och bolag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg