onsdag 30 november 2016

Rengöring luftvärmepump panasonic

För att din luftvärmepump ska behålla sin livslängd krävs ett visst underhåll. Vi visar hur du på bästa sätt rengör luftvärmepumpens inner- och utedel. Filmen visar hur du använder ac-cleaner till att rengöra och underhålla din luftvärmepump. Med rengöringsmedel Q Effect från Canvac rengör du enkelt din luftvärmepump.


Luftvärmepumpen behöver rengöras med jämna mellanrum.

Du måste borsta av lamellerna på inne- och utedelen, samt rengöra filtret. För att få reda på mer om hur du rengör din luftvärmepump kan du läsa vårt inlägg där vi kommer med konkreta tips. Skötselråd luft- luftvärmepump. Genom att sköta din luft-luft värmepump på bästa sätt, behåller värmepumpen sin höga effekt och håller längre.


Så här ser värmepumpsfilter. Ta även del av våra specifika skötselråd för Panasonic luft- luftvärmepump. Panasonic är ett av de vanligaste värmepumpsmärkena på den svenska marknaden, men självklart behöver även en Panasonic - värmepump service, precis som alla andra värmepumpar på marknaden.

Utedel på Panasonic luftvärmepump. Läs igenom dessa anvisningar noggrant innan du börjar använda anläggningen. Varm och tyst komfort från Panasonic värmepump. Komplett rengöring för luft- luftvärmepumpar och luftkonditionering. Stäng av strömmen till din luft- luftvärmepump och lyft sedan av skyddskåpan.


Avlägsna grovfilter samt mikrofilter. Dammsug grovfiltren noggrant, alternativt skölj dem i vatten. Ta hjälp av en rengöringsspray avsedd för luft-luftvärmepumpar och spraya rikligt . Nån som vet om man kan göra ren lamellerna på en luftvärmepump själv?


Såg en spray som påstår att det är rengöringsmedel för en dylik, blev. Rengöra innerdelen på luftvärmepump. För service av din Panasonic värmepump behöver du hjälp av en certifierad kyltekniker. Kylteknikern har en specifik . En Panasonic värmepump behöver service , för att bibehålla en hög effekt och besparing.


Om du har mögel i din luftvärmepump , kommer du effektivt att sprida möglet i huset, när du sätter på värmen och fläktar runt den. Detta är en anledning till att det är viktigt med en ordentlig rengöring av din Panasonic luftvärmepump och om du upplever att värmepumpen luktar illa, så är det verkligen dags .

Bibehåll maximal besparing Använd Pump Rent minst en gång per år för full effekt. En smutsig luftvärmepump minskar effektiviteten med upp till årlige. Om det finns smuts inne i utedelen kontaktar du din installatör för rengöring. Slå av strömmen och damma av innedelens yta. Därefter fortsätter du med att rengöra värmepumpens filter.


På bara ett dygn passerar mycket stora mängder luft genom filtret, vilket innebär att även damm . Om du underhåller din luftvärmepump med jämna mellanrum ökar livslängden på din investering. Dessutom förbättras din inomhusmiljö då rengöringen förhindrar tillväxt av bakterier, svamp och alger. För rengöring av din luftvärmepump tipsar vi om Pump Rent som är enkel att använda och ingen eftersköljning krävs! Vi gör följande och du får ett serviceprotokoll efteråt.


Service av luftvärmepump Panasonic. Filter Innedelens filter måste med jämna mellanrum rengöras. Hur ofta beror på vilken miljö innedelen är installerad i. I början rekommenderas två veckors drift mellan rengöringarna. Se din användarmanual för närmare instruktioner.


Värmeeffekten från en luftvärmepump kan snabbt försämras om du inte sköter aggregatet på rätt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg