tisdag 15 november 2016

Bra luft vatten värmepump

Bor du i ett hus med vattenburen värme och vill bidra till en bättre miljö? Då är en luft - vattenvärmepump det självklara valet för dig! Luft-vattenvärmepumpar utnyttjar nämligen förnyelsebar energi i vår utomhusluft. Tvårörssystem brukar passa mycket bra ihop med en luft - vattenvärmepump då radiatorerna är parallellkopplade.


I ett ettrörssystem är radiatorerna seriekopplade och man har flera radiatorer efter varandra i samma slinga. Med ett ettrörssystem kan man ibland behöva installera en extra radiator för att kompensera för en .

Vilken luft vatten värmepump ska man välja? Frågorna är många inför valet. Här hittar du bra tips och värt att veta om luft vatten värmepumpar innan du ska välja och köpa.


Läs om fördelar och nackdelar med luft vatten värmepump. Varför luft - vattenvärmepump - spara pengar och miljö. Få reda på vilken luft - vattenvärmepump som är bäst i test. Värmesystemet värmer även tappvattnet och du behöver därmed inte köpa ett separat system för uppvärmning vattnet.


En luft - vattenvärmepump kopplas till det vattenburna distributionssystemet vilket möjliggör en jämn värmefördelning i ditt hus. Om du bor i syd- eller mellansverige är detta ett mycket bra.

Svaret på frågan beror förstås på vilken värmepump man väljer. Idag finns det nya modeller av . Den energin kan du sedan njuta av i din golvvärme, dina element eller i en härlig varm dusch. Arbetskostnaden för installation av en luft - vattenvärmepump uppgår till procent av den totala kostnaden.


Om huset inte har rör dragna kan du se på möjligheten att installera en luft-luftvärmepump istället. Det framgår av de tester som. Det är även bra att titta på referensexemplar i verklig drift för att få en uppfattning om ljudnivån hos aggregaten. Diskutera gärna ämnet eller ställ frågor på Byggmentors värmepumpsforum.


Brett utbud av luft - vatten värmepumpar i vår webbshop. Bra priser från kända tillverkare. Uppvärmning av både luft och tappvarmvatten. Luft - vattenvärmepump passar bra till hus som har vattenburen uppvärmning, alltså hus med vattenelement.


Detta är ett mått på värmepumpens effektivitet över ett helt år, det är alltså mer rättvist och lättare för dig som konsument att se vilken värmepump som är mest effektiv. Den energi som används är gratis, miljövänlig och hjälper till att minska utsläppen av CO₂. Daikin har ett COP-värde på medan. Varvtalsstyrda värmepumpar och värmepumpar med start- och stoppfunktion.


Tanken var att detta skulle vara en investering,. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Och även om det kanske låter märkligt så fungerar en luft - vattenvärmepump lika bra när det är minusgrader ute.

Installationen av en luft - vattenvärmepump kräver dessutom inte några ingrepp på din tomt . Om man jämför över ett helt år så är våra luft vatten värmepumpar nästan lika effektiva som . Luft vatten värmepumpar är betydligt effektivare än bergvärme under flertalet dagar under året (se bild höger). Om du är en välinformerad och kunnig husägare kommer det bli lättare för dig att göra ett bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg