onsdag 30 november 2016

Skruv till pelletsbrännare

PellX pelletsbrännare kW. Externskruv ingår ej i denna artikel, endast brännaren. En bidragande orsak till brännarens popularitet är att Viking Bio har en framåtbrinnande låga precis som en oljebrännare. Den vanligaste sortens pelletsbrännare är de så kallade överfallsmatade, och monteras ofta i pannor som tidigare eldats med olja.


Doserskruvaxel till BeQuem pelletsbrännare , sitter högst upp i doserlådan, där pelletsen portioneras vidare.

Om man måste ha en längre skruv från förrådet skapar detta ofta en ojämn matning till överfalls-matadebrännare som kräver en jämn dosering av bränslet. För att behålla en bra förbränning så är denna korta skruv ett bra alternativ. Skruven placeras mellan den ordinarie skruven och brännare. Horisontalmatade brännare som förbränningen interndoseras via kort skruv samt använder sig av extern skruv fram till brännare från förrådet.


Exempel: EPA Horisontalmatad brännare. Det finns huvudsakligen tre kategorier av pelletsbrännare : 1. Denna typ av brännare, som har ett fallschakt och en extern skruv , går ofta bra att montera i en kombipanna. Brännaren arbetar, likt en oljebrännare, med start och stopp utan underhållsfyr.

Pannan tillverkas i tre storlekar 1 och kW. Pannan kan fås med brännaranslutning antingen från höger eller vänster sida. Priserna är konkurrenskraftiga jämfört med andra fabrikat.


Slang mellan brännare- skruv m. Kontrollera att det inte blivit beläggning på rostret (skrapan). En helautomatisk pelletsbrännare som utformats för att värma både små och medelstora hus. HSPB lämpar sig lika bra i nyinstallation som utbytesbrännare . Pelletsskruv m rostfri. Fotomotstånd Viking Bio, Gavel Viking Bio, Inre brännarrör utan gavel till Viking Bio pelletsbrännare. Ett värmesystem skall vara bekvämt och enkelt att hantera.


Gäller endast fliseldningar, ej pelletsbrännare ! Detta används när man har två eller fler skruvar. Då kopplas skruven framför brännaren på en egen utgång. När termostaten bryter går skruven vidare och tömmer sig. Läge = Extra skruv går under upptändning.


NyMo Energiprodukter AB - Svensktillverkade pelletsbrännare , matarskruvar och pelletsförråd.

Biobränsleprodukter av beprövad svensk kvalitet och med hög leveranssäkerhet. Skruv till janfire pelletsbrännare ca 2cm. Ladda ner våra appar gratis!


Kommentera, ställ en fråga eller lägg ett bud. VÄRMEBARONEN PELLETSFÖRRÅD 200L M SKRUV. Avbrännbar slang mellan pelletsbrännare och matarskruv. VB ROSTER VIKING BIO PELLETSBRÄNNARE. Reservdel till VikingBio pelletsbrännare.


Den horisontella extern- skruven, se pos fig har en fast stigning. Avsett för utrymmen som kräver speciella lösningar. Observera dock att Viking B1 TB-Mini och Janfire måste förses med flamriktare som styr lågan framåt. Undermatad pelletsbrännare. Finns som tillbehör hos resp.


Bränslet doseras via en intern skruv som pressar in bränslet underifrån till brännarkoppen. Frammatning till brännaren sker via extern skruv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg