torsdag 17 november 2016

Plåttunna att elda i

Men även fukt och blöt mark kan skapa besvär när du ska elda i trädgården. Våta löv som brinner bildar mycket rök, vilket kan irritera dina grannar – så tänk på att informera dem först innan du sätter igång. En bra och beprövad metod är att elda i en plåttunna.


För att elden ska få syre och förbränningen bli effektiv behöver . Elda gärna i en plåttunna som försetts med tilluftsöppningar nedtill.

Då kan du ha elden under kontroll och dessutom fylla på hela tiden utan att det blir för stor brasa. Grova handskar och spade kan vara bra om du ska hantera grövre avfall. En kratta som inte smälter eller brinner om den används för att sprida kol vid eldning. Att elda i en plåttunna som förberetts med tilluftsöppningar är ett bra sätt att ha elden under kontroll och dessutom kunna fylla på hela tiden utan att det blir för stor brasa.


Om du tänker elda direkt på marken ska du göra det på en öppen plats där det inte finns. Ser att folk står i sina tomter med gamla fat som de eldar smågrenar och kvistar i. Edit: Ser att det finns en på block. ELDNINGSTUNNA-SPECIELL MODELL 1 SNABBARE FÖRBRÄNNING Eldningstunna är förberedd för löv och kvist eldning.

Dom får betala en avgift för att bli av med dem dessutom! Går utmärkt att elda i dem o man kan även klyva dem på längden så får man en stor grill. Dock så bör man tänka på att trädgårdsavfall kan vara fördjävligt att elda , fuktigt som det är. I i tex Täby där jag bor är det förbjudet att elda trädgårdssavfall . Om konsten att elda i en tunna. För ett par år sedan fick jag en eldningstunna i present.


En stor tunna med hål borrade en bit nedanför mitten, för luftförsörjningen, precis som jag instruerat. Tunnan placerade jag på några stenplattor och här eldar jag slånbärsbuske. Världens mest idiotiska buske, växer vilt . Du ska alltid ha en vattenslang eller brandsläckare till hands och en obrännbar kratta så att du kan styra elden. Lämna aldrig elden utan uppsikt – och se också till att du syns när du eldar.


Då minimeras risken för falsklarm till räddningstjänsten! Använd gärna en plåttunna för att elda trädgårdsavfall i. Ska du elda en större brasa, till exempel Valborgsbrasa, informera brandförsvaret. Notera att det krävs polistillstånd för att elda på allmän mark.


Att elda i plåttunna ger . Elda inte i närheten av byggnader.

Ta en gammal yxa och hacka två hål längs kantringen i botten på tunnan. För övrigt är det ett hett :D tips att ringa Räddningsverket innan man börjar att elda. Det har jag gjort varje gång och det är otroligt uppskattat. Dessutom kan du få reda på om det råder lokalt eldningsförbud . Varje år återkommer samma sak i vårt villaområde, grannar som vårstädar sina trädgårdar.


Alla tycker vi väl om att vara ute nu när. Man bör aldrig göra upp eld på torvjord som är mycket lättantändligt och mycket svårsläckt. Gör inte upp eld på eller vid berghällar, de missfärgas och spricker lätt.


Jag har fått tag på två oljefat som skall användas till att elda upp trädgårdsavfall och annat brännbart. Frågan är hur man skall få till en. Glödande flagor och gnistor färdas med vinden och kan starta en gräsbrand om de landar i torrt gräs. Det minskar risken för spridning av brand och du kan fylla på med brännbart efter hand utan att brasan blir för stor.


Att elda kan innebära risker för såväl människor, egendom och miljö. Väderförhållanden, bränslets egenskaper och omgivningen kan hastigt påverka och förändra eldens beteende. Eldning och grillning skall alltid ske med försiktighet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB):s anvisningar är en tolkning av . Ha alltid uppsikt över elden.


Undvik att elda när det blåser. För att kunna ha elden under kontroll är ett tips att elda i en plåttunna med tillluftsöppning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg