torsdag 17 november 2016

Lufta element lägenhet

Om dina element är kalla kan det bero på att det har samlats luft i systemet. Med hjälp av en elementnyckel släpper du enkelt ut luften. Då cirkulerar det varma vattnet fritt och hela elementet blir varmt.


Efter sommaren har elementen stått avstängda en längre tid. På hösten när värmen sätts på igen kan det bildas luftfickor .

När det blir kallare ute är det bra att elementen inomhus fungerar som de ska. Här visar vi hur man luftar. Om du upplever att det är kallt i fastigheten kan det var aktuellt att lufta elementen.


Att lufta element i lägenhet eller villa behöver inte vara så svårt och nedan hittar du instruktioner på hur du går tillväga. Du kan nämligen sköta din luftning av element helt själv utan någon hjälp från en hantverkare. Lufta element instruktion – Hur du luftar elementen på bästa möjliga sätt: Leta reda på var luftventilen sitter.


Får du ingen värme från elementen? Då kan det vara så att luft har kommit in i systemet - här går vi igenom hur du luftar dina element.

Källa: media Commons Bild: Xavax (CC BY-SA ). Det kan vara aktuellt att lufta elementen efter sommaren, när dagarna börjar bli kyliga igen. När kylan börjar tränga sig på framåt senhösten är det skönt om värmen där hemma fungerar som den ska. I de flesta lägenheter finns element som värms upp med hjälp av vatten.


Då och då behöver dessa element luftas. Att lufta element innebär att man tömmer deras vattensystem på luftfickor och . Under hösten och våren justeras värmen i husen, vilket gör att elementen stundtals är kalla respektive varma. Detta är brukligt för årstiden och inget ovanligt.


En normal inomhustemperatur ska dock ligga på 2grader. Har du varmare eller kallare kan du testa att lufta dina element. Behöver du lufta elementen eller fylla på dem?


Hur gör man om man inte har en sån nyckel att lufta element med. Bor du i lägenhet fixar fastighetsskötaren detta. Det är varmt upp på, men inte på nedre delen. Någon som vet hur kallt det får vara i en hyreslägenhet? Har du termostat på elementen i din lägenhet så regleras värmen i rummet automatiskt.


Du får gärna lufta elementen själv och använder då en luftningsnyckel som du beställer genom att ringa vår Kundtjänst.

Vill du hellre att en av våra servicetekniker gör det så bokar du även det hos Kundtjänst. Ett element ska vara varmare upptill, där varmt vattnet strömmar in och ger ifrån sig värme, och svalare nedtill där vattnet strömmar ut för att återigen värmas upp. Om elementet är kallare vid luftskruven än vid termostaten upptill på elementet, eller om det bubblar inuti, behöver det luftas. Temperaturen i lägenheten upplevs på olika sätt.


En del fryser, en del tycker det är för varmt. Spelar det någon roll egentligen om elementen i lägenheten är. Jag bor i lägenhet (bostadsrätt) och försökte lufta elementen i helgen. Har hört att man ska sluta så fort det kommer vatten, men stämmer verkligen det?


Hos mig så hörs ett fräsande lju både vatten och luft . Håll koll på vattennivån i systemet,. Jag hyr en lägenhet i ett parhus där det strular med värmen och hyresvärden har svårt att åtgärda detta. Elementen fungerar inte i köket och i . Värmen till elementen höjs nu under uppvärmingssäsongen gradvis som det blir kallare ute. Om temperaturen i elementet är ojämn kan det hjälpa att lufta det. Försök därför att själv lufta elementet enligt beskrivningen nedanför innan du gör en felenmälan.


Att det är kallt i din lägenhet kan också bero på att det drar kallt ifrån . Mina element är ISKALLA , av dem funkar LITE. Får jag installera en köksfläkt? Vad gör jag när grannen stör?


Dessa och många andra frågor kan du hitta svar på under den här fliken. Frågorna fylls på vartefter dom kommer in till styrelsen. Termostaten har bytts ut dels för att de gamla var slut och dels . Jag hade samma problem när jag bodde i lägenhet en gång.


Jag måste också lufta ett element inne i datorrummet för som det är nu så håller jag på att frysa fingrarna av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg