måndag 21 november 2016

Hur kallt i kylskåp

Om din kyl håller en låg temperatur så klarar sig maten mycket längre. Här är några saker som är viktiga. Temperaturen i ett kylskåp får vara max grader.


Livsmedelsverket rekommenderar grader eftersom man då kan få livsmedel att hålla längre. Man mäter temperaturen mitt i kylskåpet.

Hittade du inte vad du sökte? I vartannat hem är kylskåpet inställt på för hög temperatur och i var tredje är alldeles det för varmt, enligt en ny undersökning som Konsumentföreningen i Stockholm gjort. Nya kylskåp har ibland en digital termometer utanpå där man kan se hur kallt det är, annars bör man ha en vanlig termometer inne i . Och var ska man lägga termometern - högt upp, långt ner, i dörren, långt in. Om ett tag så fattar alla galoppen. Och då ska vi nog se att även butikerna rätar in sig i ledet.


Förvaras maten i rätt temperatur så ökar hållbarheten avsevärt.

Det mesta vi har i kylen bör förvaras riktigt kallt men vissa varor kan få köldskador. Hur mycket tid och möda lägger du på ditt kylskåp ? Om maten inte håller så länge som den borde, kanske inte nog mycket, skriver Cnet. För hur du placerar din mat i kylskåpet spelar stor roll för hållbarheten på specerierna.


Min kyl och frys har ett liknande idiotiskt system där man endast har en ratt för varje, som går från kallt till varmt ( kallt till rött) - hur fan ska man veta vilken grad det blir? Frostar igen snabbt gör den med. Nää, bra frys och bra kyl är nog en värd investering. Hur kallt rekommenderar ni att ett kylskåp ska vara?


Lämplig kylskåpstemperatur är 4-°C. Vart någonstans är det kallast respektive varmast i kylen? Hur stor variationen är och vilken del av . Hur blir det kallt i kylskåpet ? Med hjälp av tryckförändringar.


Ett kylskåp innehåller ett system av rörledningar, uppdelat på två halvor med olika förhållanden. I den ena halvan av rörsystemet är trycket högt, i den andra lågt. Ett ämne inne i rören, kylmediet, strömmar runt, från rören med högt tryck till rören med lågt tryck och .

För frukt och grönt som trivs lite varmare finns ofta särskilda lådor för det i kylen. Enligt enkäten håller sex av tio kylskåp mer än plusgrader. Vi har nu börjat spåna på hur vi vill bygga ut vårt funkishus, vi har lite idéer om att docka ett nytt hus på det gamla med någon form av glasgång i mellan ( där kommer nya ingången vara). Vårt gamla hus är ritat och byggt av min sambos morfar och gammelmorfar. Vårat kylskåp har blivit helt knas!


Det är ett rött tegelhus med lite . Och inte så stor skillnad? Ska det inte vara tvärtom? Vi har det inställt på kallaste temperaturen, grader. Någon som vet hur kylskåp funkar och som kan ge tips? Om mitt liv som bondmora och diplomerad . Hur organiserar du ditt kylskåp ? Rekommendationen från honom är alltså att göra tvärtom mot hur många av oss ordnar kylvarorna: Kött och fisk som tål låga temperaturer i botten, mejerivaror i mitten och.


Har du en äldre kyl utan fläkt är det bäst att lägga grönsaker högt upp, där det inte är så kallt. Vi har precis köpt ny kyl och frys från Liebherr, eftersom vi ville ha bra kvalitet och många verkar nöjda med Liebherr. När det gäller hur kallt man ska ha beror det på vad man förvarar och hur länge.


Ofta står det i instruktionerna till kylskåpet att det inte får stå för kallt. En orsak lär vara att kompressorn slits hårdare när oljan är kall. Vissa kylskåp är speciellt framtagna för att kunna stå i kallare utrymmen som sommarstugor på vintern.


Jag har haft kylskåpet i gång i sommarstugan i vinter, eftersom jag inte haft nån värme på i stugan så har det varit minusgrader inne. Kylskåpet där marknadsfördes som lämpligt för sommarstugor då det kunde stå kallt. Vad jag begär är att det ska vara minus grader i min frys och fem grader i mitt kylskåp , som det har varit i alla mina tidigare frysar och kylskåp. Enligt Erik Zsiga, presschef på Electolux, måste en frys av . Välj inställning enligt önskad temperatur. Observera att det förekommer olika temperaturer i kylområdet.


Det kallaste området är placerat precis ovanför grönsakshyllan. Den invändiga temperaturen beror också på den omgivande temperaturen, hur ofta dörren öppnas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg