fredag 17 mars 2017

Ackumulatortank värmepump

Ackumulatortank med elpatron och vedkamin. Storlek på värmepump och ackumulatortank vara. Thorén rekommenderar att värmepumpen installeras tillsammans med en eller flera ackumulatortankar. Modena system har en reglercentral som arbetar med styrd kondensering.


Det innebär att värmepumpen växlar mellan att göra varmvatten eller värme.

Om man under kort tid förbrukar . Isolerad ackumulatortank - Från kända leverantörer som Nibe och Strömsnäspannan. Finns med eller utan varmvattenberedare. Vi har även tankar speciellt framtagna för att dockas till värmepump. Oisolerad ackumulatortank - Vi säljer oisolerade ackumulatortankar för dig som själv vill isolera din tank. Dels måste du har en dubbelt så stor (dyr) värmepump för att leverera husets energi på halva tiden.


Sedan kan inte värmepumpen värma så mycket varmare än grader, och då räcker inte 7liter långt.

Men din tank blir en utmärkt varmvattenberedare. Om inte slingan är dimensionerad för grader). SMO med vedpanna, ackumulatortank och värmepump (flytande kondensering).


Detta är ett principschema. Ta vara på överbliven energi genom att lagra varmvattnet i en ackumulatortank och docka den mot din värmepump eller vedpanna från NIBE. Då kan du sänker du dina uppvärmningskostnader samtidigt som du gör miljön en tjänst. Att om du värmer i botten med samma temperatur exempelvis en solfångare som ger en låg temperatur en dålig dag. Solinstrålningen är störst under dagen men värmen, i form av varmt vatten, behövs främst under morgon och kväll samt natt.


Här kan en ackumulatortank med en tankvolym på 5till 7liter vara lämplig. Vid värmepump eller pellets. Ett stort utbud av energiklassade tankar för de flesta behov. I de fall då fastigheten saknar värmepanna eller ackumulatortank kan man installera Baxi tekniktank.


Som vedeldare kan du minska ditt vedbehov helt eller delvis. Istället för flera brasor om dagen räcker det att elda en eller två gånger per dygn. En ackumulatortank från CTC fungerar som en stor termos, där värmen lagras fram tills att den behövs.

På så vis får du betydligt mer energi ur varje vedträd. Våra ackumulatortankar är anpassade för i stort sett alla typer av energikällor. Köp CTC till låga priser hos buildor. Gällande värmepumpar så finns de i många olika varianter, och därmed lika många systemförslag.


Nedanstående systemförslag baseras på att värmepumpen klarar av att värma för varmvattenbehovet. Om den inte klarar det så bör värmepumpen istället värma mitten på tanken, dvs . AKVA Farm – uppvärmning av dricksvatten för alla kor till 1 - helt utan kostnad! AKVA GEO – tekniktank särskilt lämpad för system med värmepump.


AKVA NERO – idealisk ackumulatortank för värmesystem med olje- och biobränslepanna. AKVA Solar – tillsammans med solvärme eller luftvärmepump. Platseffektiv installation ( värmepump och ackumulatortank hopbyggda).


Nackdelar med Villa Komplett installation jämfört med separat ackumulatortank.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg