onsdag 22 mars 2017

Elpanna livslängd

Blev väldigt dyrt i vintras och måste hitta på något. Har till slut skalat ned alternativen till luft-vatten eller luft-luft. Förstår att luft-vatten lönar sig i längden men det är lite osäkert hur länge vi kommer att bo kvar.


Bästa valet för uppvärmning? Hur fungerar en elpanna ?

Jag har en Thermia elpanna som är snart år gammal. Tillhörande varmvattenberedare bytte vi för ca ett år. Nu återpublicerar vi dessa faktarutor två i veckan under sommaren, se alla faktatexter här.


Illustration på system med Elpanna. Elpanna som kopplas till värmesystemet (ungefär samma storlek som en garderob). Hej någon som vet livslängden på NIBE värme panna?


Du som har en befintlig elpanna och funderar på nytt värmesystem med solvärme ska börja med att byta ut elpannan mot en ackumulatortank som du kopplar solfångarna mot.

Det är också långsiktigt. Jag vet hus där man haft enbart Elpanna i Badrummet för uppvärmning och tappvarmvatten i enplansvillor ,dessa ersattes av (se länk) Nibe fighter 310P eftersom yttermått och röranslutningar passar nästan exakt som den gamle elpannan i badrummet och då underviks en massa omfattande rör och el . Eller kanske helt normalt, vi hade bara umgåtts i ungefär månader så vi hade inte så mycket att jämföra med egentligen. Men som (väldigt) lite byggtekniskt kunnig så visste jag att en elpanna har en förväntad teknisk livslängd på någonstans . Fördelar: Lång livslängd. Bekväm och underhållsfri uppvärmning. Bra komplement till exempelvis pellets sommartid.


Tänk på: Dyr investering. En elpanna är ofta det alternativ många vill undvika, men samtidigt är det det bekvämaste alternativet och perfekt som reservalternativ. Så jag skulle gissa på en 10års livslängd (kanske optimistiskt), om inte annat så kanske tekniken har ändrat väldigt mycket under den tiden. Ok så om man lägger in ett kompressorbyte i kalkylen så kan man räkna med års livslängd ? Känns dock fel att köra vidare med elpanna och vv-beredare. Fyll i informationen nedan för att skicka en offertförfrågan.


Med en elpanna , gammal som ny, lägger du dina pengar på el som kan förväntas bli dyrare för varje år. Alt 1: Behåll elpannan för. Vid större behov kan flera eloBLOCK kombineras i en kaskadanläggning.

Värme-elementen i eloBLOCK styrs med intelligens så att driftstiderna blir likartade och helt beroende av behovet. Tillsammans med regleringen styrs pannan steglöst så att optimal livslängd uppnås. Allmänt om elpanna : Verkningsgraden är drygt , detta gäller även äldre elpannor. Teknisk och försäkringsmässig livslängd för en elpanna bedöms till drygt år.


Allmänt om oljeeldning: Att värma byggnader med villaolja medför vissa negativa miljöeffekter. Oljeeldning innebär utsläpp av koldioxid . Kyrkan: Timmerstomme, boa 4kvadrat, kvadrat 1-glasfönster med innerbågar. Vi vill med denna rapport beskriva och analysera utvecklingen på fjärrvärme- marknaden i relation till konkurrerande alternativ med avseende på priser, konkurrens och miljö samt behovet av en prisreglering.


I rapporten ingår därut- över en utvärdering av utfallet för stödsystemen avseende konvertering av olika. Värmepumpen får också skonsamt långa drifttider som ger den längre livslängd och lägre driftskostnad. Den smarta styrningen gör att du kan ansluta valfri värmekälla till din villa.


Eller värma med biobränslen som ved eller pellets när det är riktigt kallt. Ekonomisk livslängd (år). Inkluderar värmepump samt elpanna som reserv. Reglagen sitter välsamlade och lättöverskådliga på frontpanelen. EVC är en elpanna av hög kvalitet med lång livslängd , utvecklad och tillverkad i Sverige för svenska förhållanden.


EL 1Eco är den nya generationens moderna och lättskötta elpanna. Upptäck vår nya serie av driftsäkra och prisvärda elpannor EL 1Eco, EL 3Eco och EL 5Eco, där Eco står för 1 SVENSK KVALITET och låga underhållskostnader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg