onsdag 22 mars 2017

Golvplåt öppen spis

En kamin ska ha ett golvskydd för att skydda mot gnistor. Du kan välja på plåt eller glas. Plåtskydden är mm tjocka och glasskydden är mm tjocka. På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar.


Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar , skyddsgaller och mycket mer.

På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis ! Enligt krav i Boverkets Byggregler (BBR avsnitt 5:422) skall golvet vid braskaminen skyddas mot antändning genom golvskydd , även kallat eldstadsplan. Ett golvskydd kan utgöras av tegel, keramiska plattor, plåt eller glas. Dessutom undviks att golvet tar skada från till exempel tappade vedträn. Golvskydd och golvplåtar. Vi har inte plattor i pulverlackerad plåt då dessa tenderar att lätt bli . Vi har slitstarka golvplåtar i emalj och hållbara eldstadsplan i glas.


Använd ett eldstadsplan när du vill slippa att gnistor eller glöd antänder i golvet.

Handla enkelt och smidigt med hemleverans till. Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Jag har en öppen spis utan något gnistskydd. Svar: Ett förslag är att du överväger att installera en braskaminsinsats. En öppen spis är en dålig . I bakkant på de pulverlackerade plåtarna finns det st 6mm hål för att möjliggöra lackeringen.


Vi tänkte skaffa en öppen spis och undrar nu vilken den minsta godkända tjockleken på en golvplåt framför en godkänd öppen spis är? Svar: I bostäder godtas ett eldstadsplan av plåt med en minsta tjocklek på mm. Om det är öppet under eldstaden ska eldstadsplanet omfatta även denna area. Framför en eldstad måste det finnas ett eldstadsplan. Våra praktiska golvskydd finns i svart- eller grålackerad plåt och härdat glas.


Finns i olika utföranden. Här hittar du praktiska och säkra tillbehör till din braskamin. Vi erbjuder ett stort sortiment av vedkorgar, eldställ och golvplåtar för att du ska kunna värma dig säkert i vinter.


Hos oss hittar du gedigna produkter till ett bra pris från bland annat NSP. Hos oss kan du handla enkelt och tryggt i vår e-handel med smidig . I olika dimensioner och tjocklek.

Hitta rätt golvplåt till din kamin hos Nordic Heating! Nu är det dax att köpa något som skyddar golvet nedanför braskaminen. Re: marmorskiva framför öppen spis.


Nytillverkade kaminer och vedspisar, gamla och antika vedspisar och kaminer samt tillbehör till kaminer och vedspisar, vedställ, vedkorgar, spissvärta m. Men vi funderar på om vi ska ha genomskinligt glas eller svart plåt (är det plåt man har?) Sambon nämde även frostat glas. Ser även jättegärna bilder på era kaminer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg