tisdag 28 mars 2017

Elräkning

Din elräkning består av tre ungefär lika stora delar. Den del av elräkningen som du kan påverka genom att välja elleverantör. Betalas till elleverantören. Kostnaden för att transportera elen.


Har en villa på ca 1kvm i Skåne.

Nästan oavsett hur du bor kommer du att få en elräkning. Den är egentligen i två delar och kan komma från två olika bolag. Den ena från ett bolag som har ansvar för själva kablarna där elen går och den andra från ett bolag som säljer själva elen till dig.


Det enkla svaret på frågan är att elpriset bara är en del av din totala kostnad. Utöver själva elpriset tillkommer handlarens påslag, kostnader för elcertifikat, punktskatt på elen och till sist, som grädde på moset, moms på alltihop – även skatten! Vattenfall har medgett att det var fel men problemet har ändå återkommit.


Hej, jag fryser som en tok och vill inte höja pannan för det redan är dyrt. Så skulle behöva tips och råd vad era elräkningar ligger på i månaden för att få en liten uppfattning.

Självklart vet jag att mycket hänger på olika saker. Storlek,isolering, uppvärmning,väder oSv. Därför får ni gärna skriva hur ert läge är. Den skulle betalas på tre veckor.


Jag grinade i flera dagar och kunde inte sova. Jag måste ta av sparpengar för att ha rå säger han. Det är fruktansvärt mycket. Villaägare med direktverkande el drabbas hårdast av det höga elpriset.


I februari nådde spotpriset, alltså det rörliga priset på elbörsen, rekordnivåer. Det märks i räkningen som i dagarna dimper ner i brevlådan. Pensionären Kent Broberg, 7 kunde inte betala elräkningarna efter den hårda vintern. Trots minusgrader ser det plötsligt ut som att din räkning från elhandelsbolaget blivit lägre – samtidigt har kostnaden för elnätet rusat.


Anledningen: En skatteändring. Men många hushåll kan påverka även elnätsräkningen. Orsaken är att elpriserna har stigit, elskatten har höjts, att en så kallad elcertifikatsavgift har införts men även att vi har fått en ökad mängd apparater i hem- men.


Att jämföra priser och göra ett aktivt val av leverantör minskar elräkningen. Ett annat enkelt och underskattat spartips är att dra ned på strömförbrukningen.

Så kan företag sänka elräkningarna. Men nu finns det ett sätt för mindre företag att sänka sina elkostnader. På vintern sticker elräkningen lätt iväg.


Här är några tips från Kundkraft som kommer minska din elräkning. Läs om el, avtal och olika leverantörer här. Välj ett elavtal som passar just dig.


Fast eller rörligt är en smaksak, det viktigaste är att göra ett aktivt val. Energi- och klimatrådgivaren kan tipsa om vilket typ av avtal som kan passa dina behov och förutsättningar. Det kan vara svårt att avläsa fakturan från sitt elbolag, här följer en lite guide.


Elräkning - elförsäljning, elavtal, elföretag, elpriser, fjärrvärme, elnät, elenergi, elbolag, energirådgivning, fast elpris, solel - företag, adresser, telefonnummer. Elpriset stiger med – se upp för höjd elräkning i januari. ELFör oss konsumenter kostar varje kilowattimme lika mycket, oavsett energikälla, och vi använder mycket el i Sverige.


Vi ligger på plats fyra i världen när det gäller elanvändning per capita. Anteckning om elräkning avslöjade odlingen. Falkenberg Just elräkningarna innebär en upptäcktsrisk för cannabisodlare.


Och så var också fallet i det lantliga huset Vessigebrotrakten utanför Falkenberg, där tre unga män misstänks ha odlat kilo cannabis. På tisdagen startar rättegången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg