onsdag 22 mars 2017

Takfläkt mekanisk ventilation

FTX, samt frånluftsfläktar för kunder som behöver byta ut sina fläktmotorer. Vill man bara ha ventilation utan återvinning så är mekanisk frånluft med takfläkt ett bra alternativ. Enkel installation, lite underhåll och låg investering är tre bra argument för mekanisk frånluft.


Däremot så återvinner en takfläkt ingenting av den luft som transporteras ut från huset och det gör att det krävs mer . Principen för mekanisk ventilation – luft sugs med takfläkt ut genom utluftventiler och ersätts med ny via tilluftventiler.

Håll alla kanaler rena och öppna. Prova att hålla ett papper framför utluftventilen, det ska sugas mot ventilen. Täpp aldrig igen tilluftventiler. Har precis skrivit på att köpa hus, har en liten fråga om ventilation.


Huset är från 7 självdrag, sutterräng. Det är listat som ca 1m2. Mekanisk Frånluft Beiträge 9.

Köksfläkt och mekanisk ventilation Beiträge 9. Rörsystem kopplades samman från WC, ba tvättstuga och ev. Självdrag konvertering till mekanisk frånluft Beiträge 15. I vissa fall anslöt man även imkanalen från köket och hela anläggningen . Ventilationstypen i din bostad styr valet av ventilationslösning. Fresh hjälper dig hitta rätt! Takfläkt TFSR 1AC för takmontage med mekanisk ventilation av bostäder- Villaägare med takfläkt samt flerbostadshus som skall ventileras med frånluft.


Med mekanisk frånlufts ventilation tar man bort luft med hjälp av fläktar, i bostadshus ofta en stor takfläkt. Ersättningsluften kommer oftast in genom tilluftsventiler. I vissa byggnader har man även använt så kallade friskluftselement, där man tar in tilluft genom ventiler bakom elementen. Här hittar du ett stort sortiment av ventilationsfläktar som passar både till kontor som hus. En perfekt komplettering till självdrag eller mekanisk frånluft i både kontor och hem.


Vi har olika fläktar för olika ändamål tex. Kåpa med transformator för inkoppling till befintlig takfläkt. Den varma luften stiger upp genom ventilationskanalen utan hjälp av mekanisk fläkt.

Takfläkt TKC och TKS är samma typ av fläkt, med den enda skillnaden att TKC har cirkulär anslutning medan TKS har kvadratisk anslutning. Fråga: Jag har idag en takfläkt av märket Husqvarna Reginair. Frågan är vad jag kan byta till eftersom min nuvarande fläkt håller på att ge upp. Montage av takfläkt Östberg TKS 4på skorsten.


Detta uppdrag gick ut på att konvertera ett självdragssystem till ett frånluftssystem med takfläkt. Den takfläkt som passade uppdraget bäst var en Östberg TKS 4A med rektangulär anslutning. Vi platsbyggde en anslutningsstos på skorstenstoppen. I ventilationskanaler fastnar damm och andra partiklar från luften som cirkulerar i våra vistelseutrymmen.


Har du en anläggning med mekanisk ventilation rekommenderar vi att den rensas med jämna mellanrum, medan hus med självdragsventilation klarar sig något längre. Vi hjälper er att installera och underhålla ventilationssystem med bland annat FTX- ventilation för både hem och arbetsplatser i Västernorrland. En frånluftsfläkt installeras, t ex, ovanför spiskåpan (kryddhyllefläkt), på taket ( takfläkt ) eller på vinden (isolerad kanalfläkt).


Fördelarna med F- ventilation är bl a att det är billigt att installera. Fläkten suger från kök och våtutrymmen. Kanaler måste dock installeras och den ökade .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg