tisdag 28 mars 2017

Luftrenare damm test

Den klart högst uppmätta luftreningskapaciteten har Blueair Classic 405. Redan vid låg effekt klarar Blueair att rena luften i ett utrymme på kvadratmeter, jämfört med 5–kvadratmeter för de övriga. Var femte svensk är pollenallergiker. Ett sätt att minska problemen är att skaffa en luftrenare till sovrummet.


Men att köpa första bästa apparat är ingen bra idé, visar Testfaktas test. Förutom att det skiljer mycket i effektivitet mellan olika modeller visar testet att luftrenaren Viktor från Stadler Form släpper ut .

Modellen är lämplig för utrymmen på upp till kvm och är försedd med ett kombinerat HEPA- och aktivt kolfilter, som avlägsnar damm , pollen, gaser, och . Det finns flera modeller som inte bara är ineffektiva, utan i stort sett verkningslösa. Utbudet av luftrenare är förvisso hyggligt. Du hittar dem på lågprisvaruhus och hos de stora kedjorna.


Men det är få modeller som verkligen gör . Vi säljer luftrenare från bland andra Coway som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. På väg tillbaka till kollektorn fäster partiklar på den negativt laddade jonen och när de negativt laddade jonerna kolliderar med kollektorn fastnar damm och partiklar på . Och vill du slippa sova med bomull intryckt i öronen bör du tänka dig för innan du köper en luftrenare. Bakterier, damm , tobaksrök, allergener.

Och snart är den ju här igen. En efterlängtad tid för vissa, . TEST : Det är inte mycket ren luft man får för pengarna från vissa av luftrenarna. Och en av apparaterna släpper till och med ut giftig ozongas.


SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, har testat på uppdrag av Testfakta sex olika luftrenare för sovrum. Vi tillbringar alltmer tid inomhus och i våra hem finns mer luftföroreningar än . Dessa apparater kan göra. Dålig ventilation innebär att pollen, damm , rök, kvalster, kemikalier, pälsdjursallergen, parfym, rengöringsmedel och andra irriterande ämnen inte vädras ut, utan hålls kvar i hemmet.


Stilren luftrenare med Wi-Fi- anslutning. Nästa generation i Blueairs omåttligt populära Classic-serie är kompakt och effektiv, med en stilren och diskret design. Blueair 4passar utmärkt i större sovrum, mindre vardagsrum och mindre kontor.


Det finns sätt att förbättra den, men en luftrenare är inte bästa lösningen. Partiklar samlas i damm , så dammsug ofta, även soffor och textilier. De upptäckte att flera luftrenare faktiskt släppte ut ozon, som kan vara besvärande framför allt för astmatiker. Vilken luftrenare är bäst i test ? Att den är tyst och effektiv är.


Vi har testat flertalet modeller. Damm , bakterier och skadliga partiklar svävar runt dig dagligen.

Vi föreslår att du tar en titt på . Välj luftrenare efter storlek på rummet, vilken reningsmetod du föredrar och om du behöver justerbar hastighet. Modeller med högt luftflöde renar mer på kortare tid. Luftrenare ser till att luften alltid är ren och fräsch i hemmet. Till pollenallergiker rekommenderas luftrenare med HEPA- eller kolfilter.


Alltid fraktfritt och snabba leveranser. De är helt enkelt damm -magneter pga statisk laddning. Och återförsäljarna är inte de mest förtroendeingivande. Någon som använder luftrengörare för att. Klassas som best in test av AHAM.


Luften renas effektivt genom filtrering samt jonisering. Olika typer av filter finns valbara för anpassning efter behov. Luftrenarna från Blueair ser på ett effektivt, tyst och energisnålt sätt till att rena luften till 99.


Den här köpguiden på svenska kanske kan vara till hjälp: Köp rätt luftrenare. Där finns också en länk till information om HEPA-filter. Detta beror på att den helt saknar fläktfunktion och filter utan helt förlitar sig på jonisering (negativt laddade joner som binder damm m.m.).


Funktion: Klarar upp till 9procent av förorenande partiklar ( damm , pollen, tobaksrök, mögel, allergener och kemikalier).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg