måndag 13 mars 2017

Jordfuktmätare

Jordfuktmätare som mäter fuktighet i kruka eller rabatt med tolv sekunders intervall. Anpassningsbar självlärning gör att mätaren fungerar pålitligt i nästan vilken jord som helst. Sju LED-lampor indikerar fuktighetsnivån och blinkar var tredje sekund. Lämplig för både inomhus- och utomhusbruk.


Håller på med ett litet projekt hos en kompis. Vi tänkte mäta jordfuktighet på några ställen i hans växthus och styra bevattning med automatik.

Fuktighetsmätaren från Nelson Garden hjälper dig att ge dina krukväxter, urnor, balkonglådor och rabatter rätt mängd vatten. Många gånger är jorden torr på ytan på grund av avdunstning men fuktig längre ner. Har inte sett någon trådlös jordfuktighetsmätare. Tror att det är svårt att knåpa ihop något som är hållbart över tid.


Fukt och jord korroderar mätelektroderna så att värdet blir osäkert. Det finns billiga mätmoduler på Ebay som kanske kan vara grund för någon konstruktion. Trådlös mätning av temperatur. Mät luftfuktiheten i växthuset!


För hög luftfuktighet ökar risken för tillväxt av svamp och plantsjukdomar samt alger i drivhuset.

Tycker det är svårt att veta när man skall vattna i uterummet och har funderat på om man inte kan mäta lite mer vetenskapligt än med fingertopparna. Har sett att det finns ” jordfuktmätare ” i någon annons. Registrera dig och vinn jordfuktmätare.


Greenkeeperens bästa vän ger dig all information du behöver, däribland väderrapporter, tips och användbara verktyg. Dom första som registrerar sig på Greencast. Analog jordfuktmätare , mäter alla typer av jord med bara en kalibrering.


Motståndssensor placerad vid spetsen av axeln. Ger snabba resultat från (torr) till (mättad). En jordtermometer är oumbärlig, för att se till att jorden håller 18–22° vid frösådd. Med fuktighetsmätaren får du enkel koll på när de uttorkningskänsliga växterna behöver vattnas. PH-mätaren kommer väl till pass . Silverfärgad med glasfönster.


Hemelektronik och vardagsprylar för kök, wc, kontor och tvättstuga. Jag har trädgårdsbevattning som styrs av mitt KNX-system, några ventiler som öppnas med 230V-signal, kopplade till brytaktor. Hejsan , jag skulle vilja ha lite hjälp av er här på forumet. Jag letar efter en fuktmätare för att lättare hålla koll på mina plantor.


Och om jag känner med fingern så känns det ganska tydlig skillnad på den heltorra skorpmjölsaktiga jorden och den . Hade behövt kunna mäta fuktigheten en bit ner i urnan.

Var kan jag få tag på en fuktmätare eller har ni ngt bra ide om hur jag annars skall göra. Köp Jordfuktighetsgivare GARDENA Elektronisk hos Conrad. Med GARDENA Jordfuktighetsgivare tar den automatiska bevattningen hänsyn till hur fuktig jorden är. Idag ska vi prata om hur vi kan ansluta Arduino sensorer till Veran.


Det är väldigt spännande eftersom det öppnar upp en helt ny värld av billiga sensorer till Veran. Klicka på Read More knappen så berättar vi mer! Vi börjar med att skriva lite om Arduino. På bilden nedan visas en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg