måndag 10 juli 2017

Avfuktare husgrund

Här får du tips om avfuktare i krypgrunden samt fuktmätning och förslag på möjliga lösningar för fuktskador i en krypgrund. Det finns olika sätt att avfukta en krypgrund. Man kan ventilera ut fukten i kombination med uppvärmning.


Ett annat alternativ är att använda en adsorptionsavfuktare. Det tredje alternativet är att gjuta igen krypgrunden. När passar en avfuktare respektive ventilation och när ska du gjuta igen din krypgrund.

Som ägare av hus och fastigheter ställs man vanligen inför faktum att naturlig avfuktning inte räcker till, d. Då bör någon typ av avfuktare införskaffas och just vilken av de olika typerna man kan . Det är nu hög tid att se om sin grund. Allt mildare höstar och vintrar ställer också till problem då fuktig luft ventileras in i utrymmet som vid blidväder håller en temperatur vilken medger tillväxt av mögel och svamp. Våra fuktmätningar i ett större antal krypgrunder under passerade vintrar visar tydligt att det har varit för milt och . De flesta krypgrunder och torpargrunder löper tyvärr risk för fuktproblem och mögelskador. Våra avfuktare och krypgrundsavfuktare är marknadens effektivaste och energisnålaste avfuktare.


Våra avfuktningsaggregat är avsedda för krypgrun torpargrun källare, vin torkrum, garage mm. Men detta kan avvärjas med en luftavfuktare.

Kondensering uppstår på grund av att temperaturen oftast är lägre i . Som tidigare nämnt är jag ute efter hus. Vi har varit och kollat på ett fint hus som fastighetsbyrån i sin beskrivning av huset skriver att det är en varmgrund. Sitter och läser igenom anticimex besiktningsprotokoll på huset och där skriver de att det är en krypgrund. De har gett nedslag på fukt i grunden. Jag funderar på att sätta in en avfuktare i vår krypgrund.


Ingen dyr sorptionsavfuktare utan en kondensavf. Rätt luftavfuktare på rätt plats kan bidra till att förbättra inomhusmiljön utan att du behöver höja värmen. Energimyndigheten har testat luftavfuktare med tre olika metoder . Jämför priser och läs recensioner på Värmepumpar. Välkommen till PriceRunner! Vi sanerar mögelpåväxt med AMP-91.


På grund av detta erbjuder vi endast mögelsanering i samband med att du köper en installation av din avfuktare. Priset för saneringen baseras på mängden . Om du har fukt i krypgrunden behöver du en effektiv avfuktare av typen adsorption, som är överlägsen för det kalla klimatet i krypgrunden. Vår rekommendation är att alltid göra en krypgrundsbesiktning för att säkerställa att du vidtar rätt åtgärd för din krypgrund.


I många fall är en krypgrundsavfuktare en bra lösning för att komma till rätta med fuktproblem i krypgrunden. Då varje krypgrund har olika förutsättningar är det viktigt att välja en avfuktare som passar. Med en luftavfuktare får du hjälp att hålla fuktbalansen i luften på en gynnsam nivå.

I boendemiljö, förrå källare och på vinden – oavsett utrymme minskar avfuktaren risken för fukt- och mögelskador och ger ett fräschare inomhusklimat. Energiförbrukningen på denna typ av avfuktare kan dock bli en överraskning. Om inte så kan förbrukningen lätt bli det mångdubbla.


Sorptionsavfuktaren fungerar som bäst vid akuta . Penthon med krypgrundsavfuktare är ett energisnålt, smart och mycket effektivt system för att hålla torrt i en krypgrund eller torpargrund. Munters energisnåla avfuktare finns i en mängd olika varianter. Allt från små avfuktare till källare, förråd och arkiv, till luftbehandlingsenheter, industriavfuktare och stora klimatsystem.


Munters erbjuder även skräddarsydda avfuktare för alla applikationer inom processindustri där det finns stränga krav på reglering av fukt och . Hos oss hittar du kraftfulla avfuktare från Woods.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg