måndag 31 juli 2017

Kondensavfuktare krypgrund

Vilken typ av krypgrundsavfuktare fungerar bäst, kondensavfuktare eller sorptionsavfuktare? Den breda erfarenhet vi har gällande avfuktare i krypgrund och vind talar för att kondensavfuktare ofta inte klarar av det kalla klimatet. Samtidigt måste avfuktaren med täta intervaller avfrosta kylslingorna.


Avfuktare för krypgrunder. I krypgrunder är det viktigt med hög luftgenomströmning.

Hittills har bara en handfull aggregat sålts. Ett står i ett bergrum som tillhör Fortifikationsverket. Det är i svala utrymmen som tekniken kommer bäst till sin rätt. Där fungerar inte vanliga kondensavfuktare.


Och jämfört med en traditionell sorptionsavfuktare – som också absorberar fukt men som sedan blåser ut . En kondensavfuktare är inte lämplig att ha i ouppvärmda utrymmen som krypgrunder och kallvindar. En normal krypgrund eller torpargrund har en medeltemperatur på ca grader. De flesta kondensavfuktare har tappat över av sin kapacitet för avfuktning vid dessa temperaturer, trots att det vid dessa temperaturer .

I min krypgrund pendlar det ju nu mellan - grader. Dessutom är det tveksamt om jag får in en kondensavfuktare i det mycket begränsade utrymmet. Rimligt pris för avfuktare i krypgrund ? Varför inte kondensavfuktare ? Vad är en kondensavfuktare?


Kondensavfuktare är mycket effektiva, men vid högre temperaturer. Vinden har främst fuktproblem under vintern och då är det riktigt kallt på vinden. Måste man stänga ventilerna i en krypgrund om man har en avfuktare? Om du däremot vill komplettera med styrd ventilation så klarar du dig alldeles utmärkt med en kondensavfuktare , eftersom ventilationen i sig sköter grunden under större delen av året och avfuktaren endast går in som ett litet extra stöd när det är som . SV: sorptionsavfuktare vs kondensavfuktare. Undertryck är bra om man bor i ett hus med krypgrund , oavsett hur torrt det är under huset tror jag det är ohälsosamt att dra in luft från krypgrunden och in i huset, mycket bättre att låta luftflödet gå andra . Krypgrundsavfuktare är speciellt anpassade för att kunna avfukta även vid låg lufttemperatur.


Populära krypgrundavfuktare. Fukt kan uppstå i en korrekt utförd krypgrund på grund av klimatförändringar mellan sommar och vinter plus ett väl tätad bjälkslag är en det god idé att installera en krypgrundavfuktare för att undvika fuktskador och mikrobiella bakterier i din krypgrund. Idag finns det tre olika sorters luftavfuktare . De kallas för kondensavfuktare och kommer i många olika modeller för många olika behov. Det finns både allmänna avfuktare som kan ställas överallt i ett hem, och speciella avfuktare för krypgrunder. Det senare alternativet är ofta att föredra, då den i allmänhet kräver mindre underhåll, och är anpassad för miljön.


Testet visar att det är stora skillnader i energianvändning mellan olika kondensavfuktare. Den effektivaste avfuktaren tar bort nästan dubbelt så mycket fukt ur luften utan att använda mer el. De fungerar genom att fukt åtskiljs och avlägsnas från luften , genom att vattenånga kyls av till flytande form. I praktiken blir luften förd . Sorptionsavfuktare för avfuktning i krypgrunder från svenska Air Green och vanliga kondensavfuktare. Woods DSC-70E är en otroligt kraftfull kondensavfuktare , särskilt lämpad för krypgrunder, stora källare och torkrum.


Bränderna har inträffat i bostäder och i flera fall har det varit avfuktare placerade i krypgrund. Bild på kretskort från avfuktare. Det är i huvudsak tre modeller av kondensavfuktare (se faktaruta) som har varit inblandade: Amcor DC1 Woods WDoch Woods MDC20. Företaget Woods uppmanar kunder . Med en våra avfuktare löser du problemet - och får ett bättre inomhusklimat på köpet. Viktigt att avfuktaren är anpassad till det område du har avfuktningsbehov inom, särskilt när det gäller avfuktare för kalla utrymmen som krypgrund och kallvind.


Fördelen med att använda en avfuktare av sorptionstyp är att den till skillnad från en kondensavfuktare klarar av att avfukta ned till -20C. En sorptionsavfuktare behöver inget uppsamlingskärl eller avledning för vattnet då den blåser ut den .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg