tisdag 18 juli 2017

Golvvärme komfort

Elektrisk golvvärme innebär att man leder elektrisk ström genom ett motstånd t. Denna effekt avges i form av värme. Golvvärme med el finns i olika varianter . Energiåtgång och inomhustemperatur. När golvvärmen fungerar som det är tänkt ska du kunna sänka inomhus- temperaturen med bibehållen komfort.

Användningen av energi ökar alltid med golvvärme om du inte sänker temperaturen i ditt hem. Men beroende på förutsättningar, underlag och golvmaterial finns det olika saker som du behöver ta hänsyn till. Man kan generellt säga att klinker- och stengolv . Effektbehovet för olika rum varierar. Det känns så hemtrevligt när golven är varma. I vissa fall har man ett rum som redan värms upp av annan värmekälla t. Det finns två typer av golvvärme , komfort – eller fullvärme.


Komfortvärme är tänkt att bara hålla golvet varmt, med fullvärme är golvvärmen den enda värmekällan i rummet då den även ska värma luften.

De vanligaste golvvärmesystemen . Jag har en entréhall där jag ska lägga klinker och vill ha lite komfortgolvvärme. Jag tänker behålla det element som finns där. Att golvvärme blivit så populärt är inte konstigt, det är skönt med varma golv när temperaturen kryper neråt. Komforten, med en jämnare och mer spridd värme jämfört med element, är också en fördel.


Men vad ska man tänka på innan man lägger in golvvärme ? En lyckad golvvärme bygger på sunda förutsättningar. Här nedan kan du läsa om . En början är att kolla vad huset har för grund. Minst 2mm men helst 3mm är rekommenderat som isolering under grundplattan. Om du tack vare golvvärmen kan sänka inomhustemperaturen med bibehållen komfort , så kan du minska energiåtgången. Om du inte kan sänka inomhustemperaturen kommer energianvändningen istället öka med golvvärme.


Hur väl grunden är isolerad avgör hur mycket inomhustemperaturen behöver sänkas. Snabb och smart styrning av vattenburen golvvärme är nyckeln till både komfort och en lägre energianvändning. Med golvvärme kan du få både ökad komfort och dra ner på värmekostnaderna.


Med rätt golvmaterial, bra isolering och smart beteende kan golvvärmen också bli energieffektiv. Om man bör välja vattenburen golvvärme eller elektrisk golvvärme beror på hur .

Lufttemperaturen i rummet kan sänkas någon eller ett par grader med bibehållen komfort då det inte längre känns kallt om fötterna och detta kan, med god . I annat fall kan den boende komma att uppfatta de golvytor som inte är för- sedda med golvvärme som kalla. Avgiven effekt anpassas genom att välja lämpligt röravstån flöde samt framledningstemperatur. Byggnader och deras installationer ska utformas, så att termisk komfort som är anpassad till utrymmenas avsedda användning kan erhållas vid normala driftsförhållanden. Byggnader bör vid DVUT (dimensionerad vinter ute temperatur), utformas så att.


Att välja rätt golvvärme är viktigt för att minska energiförbrukningen och spara pengar. Just för den här typen av ”kalla” material erbjuder golvvärme extra komfort. Eftersom golvvärmen värmer upp hela rummet finns det inga temperaturskillnader som brukar uppstå mellan värmeelementet och rummets mest avlägsna hörn. Vattenburen golvvärme är ofta ansluten till fjärrvärme eller lokalt till bergvärmepump eller pelletspanna.


I våtrum med keramiska ytskikt är det vanligt att man kompletterar med komfortvärme, eftersom man upplever dessa som kalla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg