torsdag 13 juli 2017

Räkna ut din elkostnad

I de flesta hushåll finns det otaliga mängder med elektronikprodukter. Hur vet vi egentligen vad det är för produkter som kostar mycket pengar? Varje måna vartannan månad eller kvartal kommer det en elräkning till svenska hushåll. Välkommen till Energikalkylen!


Nu kan du som bor i småhus eller lägenhet bli lite mer energismart. Fyll i Energikalkylen så får du en rad praktiska energisparande råd och tips på vad du kan göra hemma - allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet.

Genom att minska din energianvändning minskar du både din. Beräkna snabbt och enkelt din elkostnad för en elektronikprodukt baserat på effekt, kostnad per kilowatt och förbrukningstid. De utgifter som du som svensk elkund betalar består av tre delar och deras fördelning är c. Gör kalkyl för elförbrukning och elförbrukning online med smart beräkning på Kalkylator.


Beräkna din värmekostnad med Värmeguiden och jämför olika alternativ för uppvärmning av ditt hem. Bor du i ett område där elnätet ägs av E. Då kan vi hjälpa dig att räkna ut din årliga elnätskostnad. Ha gärna din elräkning till hands om du redan är kund hos oss.

Då kan du använda dina specifika uppgifter för att få ett mer exakt resultat. Dina nyinförskaffade kunskaper kan du exempelvis använda för att ta reda på att om du glömmer en W-glödlampa lysande i timmar när du åker iväg över helgen, så kommer den att konsumera kWh. Om du samtidigt vet ditt elpris per kWh kan du dessutom räkna ut exakt hur mycket detta har kostat dig i kronor.


I butik är alla elprylar märkta med hur många watt de drar. Räkna ut dina elkostnader. På vitvarornas energimärkning anges dessutom hur många kilowattimmar kylen eller frysen beräknas dra på ett år.


Ofta finns dock ingen kostnad. Om du då fortsätter deducera (= slutleda logiskt), så finner du förhoppningsvis att din dator absolut inte drar 15kW. Ange dina värden för Lumen, Kilowatt-timmar och hur mycket som ljuskällan används.


Du får direkt koll på kostnaden och. Berodende på hur du anger värden i kalkylatorn så ser du direkt vad det innebär i kostnad. Vi hjälper dig gärna att välja rätt . Vill du veta vad det kostar att ha en lampa på i två timmar?


Med hjälp av det här dokumentet från Energimyndigheten kan du enkelt räkna ut din elkostnad. Nedan kan du se exempel på hur mycket el olika apparater förbrukar. För att räkna ut din egen elförbrukning mät med elmätare vilken effekt dina apparater har och uppskatta hur lång tid de används.


Vår lönekalkylator hjälper dig att beräkna din preliminära kostnad för en anställd.

Du kan se kostnaden för skatt och avgifter samt även kostnaden för eventuella avtalsförsäkringar. Med vår kalkylator för prissättning kan du få en första uppfattning om vilket pris du behöver ta ut för din vara eller tjänst för att få täckning för dina kostnader. Hur mycket du betalar för din fjärrvärme beror på hur mycket värme du förbrukar.


Den som vill räkna ut vad man vinner på att köpa nytt i en högre maskinklass, kan ta den nya maskinens tänkta årsförbrukning, minus årsförbrukningen för den med lägre energiklass ( din gamla). EnergyWatch är ett analysverktyg som räknar ut din elförbrukning i realtid och vad som drar mycket el i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg