tisdag 11 juli 2017

Räkna ut elkostnad watt

Beräkna snabbt och enkelt din elkostnad för en elektronikprodukt baserat på effekt, kostnad per kilowatt och förbrukningstid. Fyll i vilken effekt som din produkt drar (står på produkten), titta på din elräkning vilket kilowattpris du har samt fyll i hur många timmar om dagen som du. Rent fysiskt är Watt enheten för effekt, vilket hjälper dig att räkna ut hur mycket energi som går åt när du exempelvis använder en elektrisk apparat. Gör kalkyl för elförbrukning och elförbrukning online med smart beräkning på Kalkylator.


Men har vi någon som har hjärncellerna på rull och kan hjälpa till? Jag vill alltså kunna räkna ut vad ett par lampor kostar mig per månad vid konstant drift.

Alltså om jag utgår ifrån Watt och sen kan räkna vidare till kostnad per . Det blir då en kostnad på 62kr att ha lampan . Du måste läsa hur många Watt skärmen drar för att kunna räkna ut det. May Går det att får tag på luftkonditionering som dra lite watt. Jun Hur mycket kostar det att driva en dator?


Dec Hur mycket kostar en tvättmaskin i drift? Här presenterar vi de vanligaste hushållsprodukternas elkostnader. Listan ger faktiskt en hel del oväntade . Ange dina värden för Lumen, Kilowatt-timmar och hur mycket som ljuskällan används.

Du får direkt koll på kostnaden och kan enkelt avgöra vilken typ av ljuskälla du ska välja. En stor plasma-TV som drar 2W och varit igång i en timme har på så sätt förbrukat 2Wh. Står den på i två timmar har den förbrukat 4Wh, vilket är lika. De mer avancerade modellerna kan också räkna ut kostnaden så att de hela tiden visar vad produktens strömförbrukning kostar för tillfället och hur mycket den har.


Nov Just köpt en LED-lampa som ska ersätta gamla 15watt-lampan i en prydnadsbelysning, den är på Watt , men säg för enkelhets skull att den drar Watt vad sk. Jaa, jag tror Axelman var avundsjuk, egentligen hade han ingen susning om hur man räkna ut detta. Tyvärr är denna LED-lampa kall. Det gör man genom att ta reda på effekten på prylen. Effekten mäts i watt ( W ) och vi måste omvandla det till kWh.


Genom att vara en mer medveten elanvändare kan du också bli en nöjdare elanvändare. Räkna ut dina elkostnader. I butik är alla elprylar märkta med hur många watt de drar. På vitvarornas energimärkning anges dessutom hur många kilowattimmar kylen eller frysen beräknas dra på ett år.


Ofta finns dock ingen kostnad. Wh är en vågdelare som knäcker folk. Dels de som inte förstår, dels de som knäcks av att försöka förklara!


Förstår man det är det inte så svårt att förklara? Citat: Ursprungligen postat av Mr. May a) w står för watt och mäter effekt och V står för volt vilket mäter spänning.

Elvisp, 3W , timmar. Kaffebryggare, 8W , timme. Matberedare, 4W , timmar. Spis (snabbplatta, glaskeramikhäll).


Genom att begränsa vår användning av elektrisk apparatur kan vi minska energiförbrukningen och följaktligen koldioxidutsläppen. Engagera föräldrarna genom att göra det till en hemläxa. Genom att använda hjälpmedlen nedan kan eleverna ta reda på hur mycket elektricitet deras familjer förbrukar. Det är så att jag har ett gästhus, som är uppvärmt via el-element och jag har alltid funderat på vad det kostar att driva det med detta men hur.


May Som ett snittvärde användes min senaste elräkning som specificerade ungefär öre per kilowatt inklusive fasta avgifter. Sedan var det bara att plocka fram räknedosan och elmätaren och ge sig ut på jakt efter strömtjyvar. Alla hem ser dessutom olika ut , olika modeller av samma pryl drar olika mängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg