onsdag 26 juli 2017

Hur sparar man energi

Det går snabbt och du sparar energi. Tvätta i grader istället för grader, när det är möjligt. Det kan nästan halvera energianvändningen.


Att diska i diskmaskin sparar energi jämfört med att diska för hand. Snålspolande duschmunstycke sparar på varmvattnet.

Att använda mindre energi har många fördelar – du kan spara pengar och skydda miljön. Att framställa energi kräver dyrbara naturresurser, till exempel kol, olja eller gas. Uttrycket ”många bäckar små” är ganska utslitet, men när det gäller att spara energi i hemmet har det aldrig varit mer aktuellt. Man brukar säga att man tjänar in vad det kostar att tilläggsisolera inom loppet av 3-vintersäsonger, i och med minskade energiutgifter.


I den här avdelningen hittar du bl. Om man undviker att tvätta vid grader skulle enorma mängder energi sparas. Att torktumla tvätten drar tre gånger så mycket energi som att tvätta den, dessutom slits kläderna fortare i en torktummlare.


Testa hur tätt den sluter till genom att sticka in ett pappersark och stänga dörren.

Byt om möjligt ut ditt gamla kylskåp och din gamla frys, diskmaskin och ugn mot nytillverkat. Du sparar energi för flera hundralappar per år. Här får du ett antal smarta tips om hur du kan minska förbrukningen av värme, vatten och el i ditt hus. Särskilt mycket finns att spara i kök, tvätt och bad.


I kontorslokaler finns det stora potentialer att spara in på elkostnaderna. Man kan även läsa av effekten på olika utrustningar och uppskatta drifttiden. På så sätt får man en överblick hur mycket el en specifik maskin använder.


Blev du också knockad av en rekorddyr elräkning? Sluta gräma dig och se framåt. Att spara el - och pengar - är mycket lättare än du tror. Tips för hur du kan spara lite extra energi i jul. Du kan säkert hitta på en bra användning för pengarna du sparar ! Bra sätt att spara energi.


Det finns många av oss som kan skriva under på att vi betalar mer än vad vi har lust att göra. Ett beteende som är relativt enkelt att förändra och det bästa tipset . De allra flesta av oss använder köket dagligen, men ofta utan att riktigt tänka efter. Här bjuder vi på några enkla tips på hur du kan spara energi i köket.

Tom Bertling ger sina enkla spartips för hemmet. Smarta produkter och lösningar har varit vår passion. Satsa inte tiotusentals kronor på kostsamt energisparande innan du först gjort de billiga men ändå effektiva åtgärderna.


Här hittar du energispartips och tips hur du sparar energi i hemmet. Här får du enkla energispartips som gör att du kan sänka din elräkning utan energirådgivning eller större investeringar. Spara pengar i ditt boende!


Hur kan man spara energi ? För dig som vill minska din energianvändning. Kom ihåg att varje enskilt hushåll har betydelse. En sparad kilowattimme är både en ekonomisk. Men hur är det då, är effektivisering i el- och värmesektorn verkligen rätt ur ett miljö- och klimatperspektiv? Ja, jag ser sex huvudsakliga skäl till att det är väldigt viktigt: 1. Svensk energi är inte fossilfri, även om transportsektorn exkluderas.


Energins direkta klimatpåverkan. Exempelvis består fjärrvärmen, som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg