torsdag 20 juli 2017

Ny skorsten regler

Du behøver ikke at søge kommunen om en byggetilladelse, hvis du vil opføre en ny skorsten. Men du har pligt til at orientere kommunen om skorstensbyggeriet. Når du opfører en skorsten, skal skorsten og røgrør etableres på en sådan måde,. Montering af brændeovn og skorsten - Brændeovns regler - Priser og.


Vi anbefaler at nedenstående monteringsvejledning læses grundigt igennem inden montering påbegyndes. Få monteret din nye brændeovn eller skorsten professionelt af vores montagepartner.

Ellers kan de i værste tilfælde melde dig til kommunen, som bagefter kan kræve, at du enten nedlægger eller ændrer din skorsten. Her er det bestemt, at aftrækssystemet fra brændeovne – det vil sige rørsystem og skorsten – skal udføres, så røggassen udledes lodret. Desuden skal skorstenen have en sådan højde, placering, udformning og lysningsareal, at der bliver tilfredsstillende trækforhold i skorstenen, og at røgudledningen ikke giver gener for . Når du køber ny brændeovn og tilslutter den til en skorsten etableret før den 26. Kravene gælder først, når der er tale om en væsentlig ændring af skorstenen, eller når der er tale om . Jeg skal have en ny skorsten.


Skorstene og røgrør skal udføres og installeres, så der ikke opstår fare for bran eksplosion, skadelig kondens, forgiftning eller sundhedsmæssige gener. Skorstene skal have en sådan udformning, lysnings-areal og især højde, at der bliver tilfredsstillende trækforhold og røgafkast. Som hovedregel skal alle .

Hvis aftrækssystemet – det vil sige rørsystem og skorsten – fungerer dårligt, gør fyringsanlægget. Brændeovnsbekendtgørelsens regler om aftrækshøjder er indført for at skabe en enkel og. Må man selv sætte en skorsten op? Man må gerne selv sætte en skorsten til sit fyr eller brændeovn op, men man skal være opmærksom på de mange regler , som der.


Denne bekendtgørelse indeholder blandt andet regler om, at skorstene skal tilses og rengøres af en faglært. Skal man ommure eller etablere en ny skorsten , er det meget fornuftigt at tage en byggesagkyndig eller skor- stensfejeren med på råd. Der er faste regler for skorstenes afstand til brændbart materiale, renselemme og adgang til skorstenen.


Ofte kan man med fordel forbedre sin skorsten ved at isætte en isolerende rørkerne. Der er ingen krav i BRom rentable energibesparelser i forbindelse med opførelse af ny skorsten. Til gengæld er der krav om brandsikkerhed mv. Bemærk at ifølge brændeovnsbekendtgørelsen. Før montering af brændeovn skal skorstenen være i orden, installationen skal meldes til BBR og huset skal overholde bygningsreglementet.


Når du installerer din skorsten er en række krav, der skal overholdes, og skorstensfejeren skal godkende inden brug. Læs om regler for skorstene her. Udendørs-Skorstens- Ny -Bekendtgørelse_under--grader . Jeg er gået igang med en renovering af sal og der har vi en gammel skorsten som kommer fra brændeoven nedenunder. Tidligere ejer har fået sat en ny kerne i så den burde være iorden, det jeg gerne vil vide er om der er noget bestemt man skal bruge til at lave en ny skorsten af , altså rundt om den . Skorstensfejermesteren skal altid underrettes når der er opsat en ny brændeovn eller pejs, eller når en afmeldt skorsten tages ibrug.


Er De i tvivl, er De altid velkommen til at kontakte Deres skorstensfejermester.

Udgivet af Bygge- og Boligstyrelsen 1. Bygningsreglement for flerfamiliehuse BR-i uddrag. Du betaler for at få fejet skorsten og ildsted via ejendomsskatten. Hvis du fyrer meget, kan der være behov for flere . Skorstensfejeren skal foretage tilsyn med brugbare skorstene og ildsteder mindst en gang om året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg