fredag 26 september 2014

Eldstadsplan vedspis

Jag undrar om bestämmelser kring vedspis i kök. Det ska gå en metallplåt från spisen, typ meter, men på sidorna, vad krävs där? Upp mot taket, vad krävs där ? De står långt ifrån spisen, 3–meter respektive meter.


Svar: Jag förutsätter att det är en vanlig vedeldad köksspis . Vi har slitstarka golvplåtar i emalj och hållbara eldstadsplan i glas.

Använd ett eldstadsplan när du vill slippa att gnistor eller glöd antänder i golvet. Minsta fraktkostnad 150:- Över 3kg 200:- Över 5kg 250:- Över 10kg 313:- Max 12kg. Golvskydd i glas skickas endast i . Eldstadsplan , plåt, glas eller mässing.


Golvplåt svart lack B100xD1cm. I bakkant på de pulverlackerade plåtarna finns det st 6mm hål för att möjliggöra lackeringen. Framför en eldstad måste det finnas en eldstadsplan , men hur långst ut ska gnistskyddet gå, och hur går man tillväga för att installera en braskaminin.


En kamin ska ha ett golvskydd för att skydda mot gnistor. Du kan välja på plåt eller glas.

Plåtskydden är mm tjocka och glasskydden är mm tjocka. Satt och funderade på en svart sådan, men kan inte låta bli att undra hur den slits. Avstånd på golvet brännbart? Boverkets regler för installation av kamin - Bygganmälan - Nordic. Kamintillbehör typ golvskydd(härdat glas och plåt),vedkorg,vedstaplare, eldställ och skorstensrör diameter,skorstensrör med sotlucka.


Men generellt kan sägas att: Kaminen måste ha ett fritt utrymme om minst 1mm från vägg. Underlaget ska vara tillverkat av ett obrännbart material och det måste nå ut minst 3mm . Eldstäder för eldning med fast eller flytande bränsle ska ha ett eldstadsplan. Går bra att limma fast med foglim. Vi skickar som postpaket inrikes med postnord ). Gamla bord blir som nya . Behöver du personlig hjälp?


Vi på Mariebergs finns här för att hjälpa dig personligen. Kontakta oss gärna genom att gå . Våra praktiska golvskydd finns i svart- eller grålackerad plåt och härdat glas. Fortfarande är det många som har någon form av vedspis , braskamin eller kakelugn hemma.


Finns i olika utföranden. Du får även byta eldstadsplan eller byta ut din eldstad till en likvärdig anläggning – alltså en ny enhet av samma typ, storlek, effekt och anslutning till rökkanalen.

Det är också vanligt med vedpannor,. För oss handlar det inte bara om värmen - utan om att levera en perfekt flambil omgärdad av en dansk designmöbel passar i de flesta hem. Brandvägg i liv med brandskyddets ytterkant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg