onsdag 10 september 2014

Ventilation inomhus

God ventilation är en förutsättning för att du, din familj och ditt hus ska må bra. Luften som vi andas in inomhus innehåller det livsnödvändiga syret men även mindre nyttiga ämnen som ozon, radon och aromatiska kolväten. De flesta material i hemmet, mattor, färger, flytspackel avger så kallade emissioner.


Därför är det viktigt att kontrollera din ventilation regelbundet. Högre luftfuktighet inomhus under lång tid kan skapa mögel på ytor och inredning.

Fönster och konstruktioner kan få både ytliga och inre skador av möglet och rötan. Vilket ventilationssystem man väljer är alltså av stor betydelse med den stora risken för. Frisk luft inomhus är viktigt för vår hälsa. Luften i en bostad behöver bytas ut hela tiden.


Ventiler och don är en viktig del för att skapa ett bra inomhusklimat. På BAUHAUS finns alla typer, här finns frånluftsdon, friskluftventiler, ventilpaket. En villa är som ett stort hjärta som kontinuerligt behöver nytt syre för att må bra.

En god luftväxling påverkar även din hälsa och allmänna komfort. Här finns också ventilati. Vi människor, stora som små, tillbringar en stor del av vårt liv inomhus. Vi tillbringar upp till procent av tiden inomhus och andas in tusentals liter luft varje dag.


Med hjälp av ventilation vill vi skapa ett hälsosamt och trivsamt inomhusklimat att vistas i. Det är viktigt att fästa . Ventiler kan ha en avgörande effekt på miljön inomhus och även lösa problem med till exempel fukt och stillastående luft. Luftkvalitet och ventilation inomhus. För att inomhusmiljön ska vara sund måste ventilationen vara anpassad till den verksamhet som finns i byggnaden. Den måste ständigt förnya luften, tillföra syre och transportera bort föroreningar.


Sommarti när det är varmt och kvavt inomhus , kan du öka luftväxlingen i huset med hjälp av frånluftsfläktarna, tipsar han. Inomhusluften behöver ständigt förnyas eftersom människor och husdjur förbrukar syret . Om du har ett ordentligt utsug från . Fresh hjälper dig hitta rätt! Ventilationstypen i din bostad styr valet av ventilationslösning.


I byggnader med dålig och ineffektiv ventilation blir de föroreningar som bildas kvar inomhus och luftfuktigheten kan bli för hög.

Dessutom kan för höga halter av radon uppkomma. Emission (i form av gaser) från bygg- och inredningsmaterial ökar också. Vissa dagar om sommaren går det dock inte att sänka RF med hjälp av ventilation. Varm och fuktig uteluft som kyls ner i huset (som är lite svalare i början av en värmebölja) leder till en ännu högre RF inomhus. Sådana väderlägen är dock relativt . En av de luftföroreningar som ventilationen ska ta hand om är fukt som bildas i lokalen.


Hög luftfuktighet inomhus ger risk för tillväxt av kvalster och mikroorganismer och kan orsaka hälsoproblem. Speciellt under kalla årstider finns risk att fukten fälls ut som kondens på kalla ytor i byggnaden. Han säger att det är viktigt att se till att man har en fungerande ventilation , att inte stänga till ventiler som släpper in frisk luft och att vädra ofta. Ett bra och välfungerande ventilations system är en förutsättning för en frisk och hälsosam inomhusluft.


Syftet med ett ventilationssystem är att ta bort fukt och förore ningar i partikel och gasform från inomhus luften och att ersätta luften med frisk utomhus luft. Föroreningarna kommer till exempel från.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg