onsdag 17 september 2014

Vatten solfångare

Fråga gärna någon av våra återförsäljare så får du full beskrivning på hur det går till. Engångsutgift Engångsutgiften är själva solfångarsystemet . Solar Tekniks solfångare är godkända av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Högeffektiva vakuumrör solfångare som ger ett högt säsongsutbyte även vid låg solinstrålning på vinterhalvåret.


Joakim Byströms nystartade företag Arontis tillverkar sin parabelformade solfångare i en nedlagd plåtverkstad i Härnösand.

Den omvandlar solenergin till. Det unika med Solar är att solcellerna kyls med vatten för att bli effektivare. För att både värma vatten och bidra till uppvärmning behövs cirka tio kvadratmeter solfångare.


Till endast varmvatten behöver du 5-kvadratmeter. Ett vanligt villatak i Sverige tar emot ungefär sex gånger så mycket solenergi som villan förbrukar. Sverige är nästan lika hög som i Tyskland och centrala Europa.


Sverige har bra förutsättningar för att ta tillvara på soles gratisenergi för varmvatten och värme. Ett solvärmesystem från Svesol .

Vi erbjuder ett brett sortiment av solenergilösningar, som kan användas för att värma upp vatten eller producera el. Alla lösningar är tillverkade av högkvalitativa komponenter som säkerställer effektiv drift . Solfångare för varmvatten för sommarstugor, polar och permanent bostaden. Om man däremot ska värma mycket vatten , det vill säga en stor acktank så kan fortfarande solfångare för varmvatten konkurrera, men de har ju nackdelen att de bara kan göra varmt vatten. Solceller kan man använda till annat än vattnet när det blivit varmt nog.


Solel kan ju driva det mesta i huset sommartid . En solfångare är i princip bara en svart plåt. Genom ett rör i kontakt med plåten låter man vatten rinna. Strålningsenergin från solen absorberas av den svarta plåten och omvandlas till termisk energi.


Plåtens och vattnets temperatur ökar. I denna solfångare utnyttjar vi självcirkulation: Det varma vattnet stiger upp . Uppskattningsvis hälften av vattnet kan värmas med solfångare , resten på traditionellt sätt. Vi vet ännu inte hur mycket solfångaren kommer att kosta.


Men vi vet, att tack vare Ricardos förslag, kan det nu bli intressant att installera solfångare för hus med varmvattenberedare, säger Åke Blomsterberg, . I solfångaren omvandlas solinstrålningen till värme. Solfångarkretsen är normalt en sluten krets med en frostsäker värmebärare, vanligtvis glykolblandat vatten , . Ett drivpaket kostar i storleksordningen 5.

En varmvattenberedare med inbyggd solvärmeslinga kostar inte mycket mer än en vanlig varmvattenberedare. En välisolerad ackumulatortank kostar från 10. Europas soluppvärmning har fördubblats inom tre år.


Soluppvärmning används för byggnadsuppvärmning och för att värma upp tappvatten. Värmen transporteras från solfångare med hjälp av ett lämpligt medium, ofta vatten. Genom solfångare cirkulerar vatten som värms upp av solen.


Flera värmepumpsföretag marknadsför numera solfångare som ett tillval till sina värmepumpar eller erbjuder paketlösningar, ofta kallade solkit eller solpaket. Ett färdigt solkit kan t ex bestå av en bergvärmepump speciellt anpassad för samkörning med solfångare. Systemet kan sedan anslutas till en . En effektiv och prisvärd solfångare ! Vad ingår i en solfångare. Det är också lätt att integrera. I ett direkt system värms bassängvattnet i en plast- eller gummisolfångare som tål klorerat vatten.


Nu kan du göra solel och varmt vatten samtidigt. I ETC Solpark har vi just installerat fem paneler som på utsidan är vanliga monokristalinna solceller på vardera 260W. Men bakom dem finns en även solfångare som gör varmt vatten. Man skall även skilja mellan plana solfångare och vacuumrör. Båda värmer ditt vatten , men det är lite olika teknik, verkningsgra utseende och pris.


Solvärme gör mest nytta i hus med vattenburen värme, man kan då både värma tappvatten och vattnet till elementen. Man får bäst utväxling om man ha någon form av .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg