måndag 22 september 2014

Spara energi hemma

Sänk dina elkostnader genom att spara energi. Här finner du Bixias bästa råd och tips på hur du kan spara el. Det är mycket lättare än vad du tror.


Här har vi samlat tio enkla och snabba energispartips, välj det som passar dig. Uttrycket ”många bäckar små” är ganska utslitet, men när det gäller att spara energi i hemmet har det aldrig varit mer aktuellt. Vädra kläder i stället för tvätta.

Förlänger dessutom livet på kläderna. Cirkel: En halvfull maskin drar nästan lika mycket som en full. Tvätta i grader i stället för 60. Cirkel: Spara närapå hälften av den energi som går åt genom att sänka från till 40.


Centrifugera ordentligt . När du stänger av dator, tv, dvd- spelare och spelkonsoler med fjärrkontrollen står de i stand by- läge och drar energi. Enkla Elbolagets energiexpert Petter Börjesson svarar på fem frågor om energi och uppvärmning. Här får vi Petters bästa energispartips och veta mer om energiförbrukningen i våra hus.


Tina mat i kylen innan du tillagar den.

Kylen drar nytta av kylan. Använd vattenkokare som drar mindre energi än spisplattan. Koka med lock och välj rätt storlek på kastrullen. Det kan spara procent av energin.


Ricardo lär dig spara energi hemma. Du behöver inte jämna kåken med marken och bygga nytt för att få ett någorlunda energismart hus. Det lönar sig att vara klimatsmart hemma. Varje glödlampa som du byter . Att spara energi innebär att minska den mängd energi som används medan man uppnår ett liknande resultat vid slutanvändningen. Att använda mindre energi har många fördelar – du kan spara pengar och skydda miljön.


Att framställa energi kräver dyrbara naturresurser, till exempel kol, olja eller gas. Ofta handlar det bara om att ändra ett beteende. Här kommer några snabba tips hur du enkelt sparar energi : Byt glödlampor till LED-lampor och spara 5kr på ett år.


Välj miljökloka märkningar när du ska . Bli upplyst och få en ljus framtid! Din belysning kan kosta dig mer per år än du tror, i vissa hem går av elräkningen åt till att lysa upp ditt hem. Du kan göra mycket för att påverka hur mycket energi du förbrukar, och därmed hur hög räkningen blir.


Om du byter lampor kan du spara energi och pengar.

Du vet väl att du som kund har rätt till kostnadsfri, personlig rådgivning? Minska elförbrukningen och få en lägre elräkning. Energi - och klimatrådgivaren ger tips och råd om hur man kan energieffektivisera och spara pengar i. Ibland glömmer vi bort hur mycket energi som krävs för att hålla hemmet igång – morgon, middag, kväll.


Se över ditt hem – och dina vanor – och spara mer energi och pengar än du tror! Varför jag valde just detta ämne. Jag har valt att arbeta med hur man kan spara energi hemma eftersom jag tycker att det är väldigt viktigt att vi lär oss om energiförbrukningens följder.


Alla dessa små saker man kan tänka på kan göra så stora skillnader, kanske inte så väldigt mycket för den enskilda . Hur kan man spara energi ? Här får du enkla energispartips som gör att du kan sänka din elräkning utan energirådgivning eller större investeringar. Tips på hur du kan spara energi i hemmet och göra din energianvändning mer miljöanpassad. Nedan hittar du tips på vad just du kan göra för att spara energi samt information om gratis rådgivning;.


Använd LED-lampor, släck hemma , kör diskmaskinen full och ha en lagom temperatur både i hemmet och kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg