måndag 8 september 2014

Luftrenare damm

Med våra luftrenare får du renare inomhusluft och våra luftavfuktare ser till att hemmet får lägre luftfuktighet. Unna dig lyxen av ren luft i hela ditt hem med en luftrenare från Electrolux. Våra luftrenare hjälper mot damm , allergi, lukter och annan smuts. Jämför priser och läs recensioner på Inomhusklimat.


Välkommen till PriceRunner!

Om du planerar att köpa en luftrenare för att lindra besvär orsakade av just dammkvalster och pollen, så bör du vara medveten om att den först och främst hjälper mot problem med damm och fina partiklar som svävar i luften, och alltså inte damm och andra irriterande ämnen som redan “landat” på jorden. Var femte svensk är pollenallergiker. Ett sätt att minska problemen är att skaffa en luftrenare till sovrummet. Men att köpa första bästa apparat är ingen bra idé, visar Testfaktas test. Förutom att det skiljer mycket i effektivitet mellan olika modeller visar testet att luftrenaren Viktor från Stadler Form släpper ut . Den klart högst uppmätta luftreningskapaciteten har Blueair Classic 405.


Redan vid låg effekt klarar Blueair att rena luften i ett utrymme på kvadratmeter, jämfört med 5–kvadratmeter för de övriga.

Har själv tittat en del på luftrenare och den som du länkar verkar vara det bästa alternativet för priset. De får alla småpartiklar i luften att sjunka till marken så de blir enklare att dammsuga upp. Eller nåt, verkar som att de även samlar upp damm i ett filter. Det sitter visserligen ett filter i värmepumpen som gör rent sig själv så man får göra ren dess dammbehållare några gånger . En mekanisk luftrenare minskar mängden partiklar i ett rum genom att pressa luften genom olika filter med hjälp av en fläkt i maskinen. Ofta innehåller mekaniska luftrenare filtersatser som har flera olika typer av filter som fångar upp olika typer av partiklar.


Ett förfilter som fångar upp damm , hår, hudavlagringar kan följas av . Med en luftrenare kan du skapa en giftfri inomhusmiljö och på ett effektivt sätt få bort störande partiklar ur luften. Resultatet blir en mer hälsosam miljö att vistas i på dagen och du får ofta bättre nattsömn. Det man gör då är att man avlägsnar den största delen av dammet precis när det bildats, vid maskinen, med hjälp av rätt dammsugare.


Sedan fångar man upp resterande damm som smiter ut . Det finns flera modeller som inte bara är ineffektiva, utan i stort sett verkningslösa. Utbudet av luftrenare är förvisso hyggligt. Du hittar dem på lågprisvaruhus och hos de stora kedjorna.


Men det är få modeller som verkligen gör . Unna dig frisk och ren luft i hemmet med hjälp av en luftrenare.

Ut kommer ren och frisk luft. Filterkassetterna består vanligtvis av ett antal separata filter, t. Luftrenaren rensar luften från t. Det bidrar ju till att allt blir extra dammigt snabbt så datorn suger ju i sig en hel del. Samt att allt i rummet blir det snabbt ett fint lager av damm på. Därav tanken om en luftrenare skulle kunna göra ett halvmirakel mot dammet! Välj luftrenare efter storlek på rummet, vilken reningsmetod du föredrar och om du behöver justerbar hastighet.


Modeller med högt luftflöde renar mer på kortare tid. Till pollenallergiker rekommenderas luftrenare med HEPA- eller kolfilter. Blueairs luftrenare filtrerar effektivt bort luftburna partiklar inomhus. Förbättra hemmets luftkvalitet med hjälp av en luftrenare med kolfilter och HEPA- filter som rensar din luft från bl.


Det finns sätt att förbättra den, men en luftrenare är inte bästa lösningen. Partiklar samlas i damm , så dammsug ofta, även soffor och textilier. De upptäckte att flera luftrenare faktiskt släppte ut ozon, som kan vara besvärande framför allt för astmatiker. Läs noga igenom vad de olika filtren renar.


Fastställa storleken på arean som du vill rena. För dig som har allergiska besvär är det optimalt att använda luftrenaren i vardagsrummet på eftermiddagen. Men tänk på att en luftrenare inte ersätter städningen – eller behandling med adekvata läkemedel. Försök hålla alla ytor öppna och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg