onsdag 24 september 2014

Förbättra ventilation i gammalt hus

Fungerande bostadsventilation? Här får du tips om bostadsventilation när du behöver se över och förbättra ventilationen i huset. I kök och badrum, oavsett ventilationsmodell , ska det alltid finnas frånluftsventiler som kan leda bort gammal luft.


Fläktar är också bra att installera, eftersom det skyndar på utbytet av luft när . Ventilation handlar om att byta ut gammal förbrukad luft med ny och frisk. Att denna luftväxling sker är helt avgörande för ett hälsosamt inomhusklimat.

I många äldre fastigheter har nya fönster installerats med effektiv tätning mot väggkonstruktionen. Lägenheternas luftventiler har stängts för att undvika kalldrag, smuts och . Tänkte höra med er gamla ventilationsrävar vad ni har för åsikter och ideér om hur man bäst ventilerar ett gammalt hus som renoverats upp så det. Jan När husen byggdes tätare för att spara energi under 70-talet behölls ofta självdraget och många fick fukt- och mögelproblem.


Se därför upp med renovering och ombyggnad av äldre hus som ändrar dess klimat. Vid tilläggsisolering kan luftomsättningen ändras om den naturliga ventilationen försvunnit. Jul Det äldsta, men fortfarande vanligaste systemet är självdragsventilationen, där tilluften ofta förs in i huset genom otätheter och springor.


Imma på fönster och speglar brukar vara ett tecken på att huset är för tätt - ventilationen måste förbättras. Luftflödena i huset måste vara styrda på rätt sätt - inte så här!

Flyttar en barnfamilj in i ett hus som har en perfekt ventilation för ett äldre par kan den nya konstellationen av människor göra att husets ventilationssystem blir underdimensionerat. De är fler som delar på samma luft och de duschar kanske mer. För att ta reda på hur det står till . Ingen ifrågasätter det faktum att god ventilation är en förutsättning för frisk luft. Dr Luft berätta mer om hur du kan förbättra ventilationen i din bostad. Det kan vara svårt att klara alla krav på god ventilation i alla bostadens utrymmen i hus med självdrag.


Vilken ventilation har din bostad? Apr Ventilationen kan förbättras ytterligare om du installerar en central frånluftsfläkt som skapar ett undertryck i huset. Fläkten brukar placeras på taket eller vinden. Den bör vara reglerbar så att du kan välja olika driftlägen och . Har köpt hus och behöver förbättra ventilationen i huset. FTX-system till förmånligt paketpris och rekommenderar starkt FTX-aggregat för att säkerställa korrekt ventilation till ditt hus.


Med en tillräcklig och ständig luftväxling i bostaden kan alla i familjen andas in en renare och friskare luft som kan bidra till att behålla din och dina barns hälsa. Om jag sätter in friskluftsventiler på entreplan, finns det då inte risk att ventilationen blir sämre i källaren? Behöver jag då även förbättra frånluften? Spontant tänkte jag sätta. Därtill bör du nogsamt se över ventilation på kallvinden då ditt hus troligen har sådan konstruktion.


Med en tillförlitlig ventilation i ditt hus andas du renare och friskare luft som ger dig möjlighet att behålla ditt och dina barns hälsa. I nyproducerade bostäder är ventilation sällan ett problem.

Där finns ofta avancerade ventilationslösningar , men i äldre hus är det svårare. Det beror på att kraven på energihushållning har höjts dramatiskt. Fönstren tätas med tätningslister, nya säkerhetsdörrar är betydligt tätare än de gamla ytterdörrarna, skafferiventiler . Vi har upplevt att ventialtionen har varit i stort sett obefintlig och det har varit konstant fuktigt i badrummet.


Ventilationssystemet bygger på självdrag som inte riktigt fungerar som det ska eftersom . Med Fläkt Woods smarta ventilationslösningar kan man skapa energieffektiva system i äldre fastigheter. Det gamla huset hade ventilation via självdrag, vilket inte fungerade. Uppvärmningen av detta mycket rymliga två-våningshus vintertid var kostsamt, och på grund av tomtens soliga sluttning nådde inomhustemperaturen nivåer som hos en sämre bastu på sommaren. Renoveringen har utformats för att förbättra.


En god ventilation hjälper dig att undvika skador på din fastighet i form av fukt. I gamla hus sögs luften också in till eldstaden vilket bidrog till. Huset är ett en planshus på ca 100kvm. Jag upplever ventilationen som jäkligt dålig. Vilket inte är så underligt men här kommer fakta.


Från början var huset som sig bör från den tiden ett hus med självdrag. Tidigare var självdragsventilation det naturliga sättet att ventilera hus. Därför är det märkligt att det ens finns en diskussion om huruvida självdragsventilation är möjlig att använda. Det skriver här projektledare Bengt Lindström vid Boverket, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg