måndag 8 februari 2016

Fjärrkyla göteborg

Energieffektiv och resurssnål fjärrkyla. I andra hand kompletterar vi med kyla som utvinns ur spillvärme från industrier eller avfallsförbränning genom så kallad absorptionsteknik. Fjärrkyla är en enkel, säker och ren kylmetod . Idag finns fjärrkylanätet mest i centrala Göteborg men vi har stora planer på att utöka det så att fler företag och organisationer ska kunna ansluta sig. Karta över fjärrkylanätet i .

Tekniska bestämmelser för kyla. I länken nedan hittar du Svensk Fjärrvärmes tekniska bestämmelser för fjärrkyla. Dessa bestämmelser ska tillämpas vid projektering, upphandling och installation av kyla. Standardritningar för FKA- ledningar.


Länken nedan innehåller de . Miljövärden för kyla beräknas och redovisas enlig den metod som har tagits fram för fjärrvärme i Värmemarknadskommitté ( Fastighetsägarna, HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen, SABO och Svensk Fjärrvärme). Fjärrvärmens och fjärrkylans miljöpåverkan redovisas ur tre perspektiv: hur effektivt .

Så här fungerar fjärrkyla. Här är det kallt vatten som åker ut och kyler ner luften hos våra kunder. Vattnet skickas ut i fjärrkylnätet,. Det minskar utsläppen av skadliga ämnen och bidrar till en förbättrad miljö.


Vi är nog många som önskar att den västkustska decemberkylan kunde transporteras till någon fjärran plats. Satsningen på fjärrkyla handlar dock så klart om något helt annat – att via ett centralt nät erbjuda nedkylning till verksamheter som exempelvis kontor, sjukhus och industrier. Godkänt för fjärrkyla under gårdagens kommunstyrelsemöte. Det har ingen tidigare ledning vågat göra, skriver Martin Wannholt (DEM) och Jan Jörnmark, docent. Det står klart sedan kommunfullmäktige i går,.


Inledning och presentation av utbyggnadsplaner för produkten fjärrkyla i Göteborg. Presentation av undercentraler. Staden väntar sig besökare från över Europeiska städer samt från ett flertal . I kommunstyrelsen och kommunfullmäktige: 1. Vem blir hyresgäst i din nybyggda . För kontakt se 12ADUnderlag kontaktlista kompetens ”Ledningsägare”.

Rödgröna ledningen i Göteborg gör nu en storsatsning på fjärrkyla , ett klimatsmart system för framtiden. Vi vet ingen annan kommun som satsar så stort på detta som i Göteborg , säger Ulf Kamne (MP), miljökommunalråd med ansvar för stadsutveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg