fredag 12 februari 2016

Vattnets egenskaper

I den här artikeln gås de kemiska av desa egenskaper igenom. Vatten har summaformeln H2O. Syreatomen sitter i mitten, och de . Vattnets fysikaliska egenskaper.


På grund av sin intressanta molekylstruktur får vattnet, förutom en del kemiska egenskaper , också några ovanliga fysikaliska egenskaper.

En god idé kan vara att först repetera artikeln om de kemiska egenskaperna, eftersom den här . På grund av att vattenmolekylen är polär så dras vattenmolekylerna till varandra. Vid ytan på vattnet blir detta extra tydligt. En vattenmolekyls positiva del dras till en annans negativa.


Ytspänning ger vattnet en seg yta. Den polära naturen favoriserar även adhesion till andra material. Varje vätekärna är bunden till den centrala syreatomen genom . Rent vatten är färglöst, luktlöst och smaklöst.

Det har neutral reaktion. Denna film ger en introduktion till vatten med fokus på dess egenskaper. Lämplig för mellanstadiet och. Bland annat är dess kokpunkt anmärkningsvärt hög och vatten är ett utmärkt lösningsmedel. Just det faktum att vatten har så många ovanliga egenskaper är det som gör vatten nödvändigt för allt liv på jorden.


I själva verket är det ett ämne med mycket speciella kemiska egenskaper , jämfört med de flesta andra vätskor. Men livet är beroende av vattnets egenskaper i större utsträckning än så, vilket framgår om man ser jorden från rymden. De blå haven och polarisarna täcker tre fjärdedelar . En naturvetenskaplig programserie på teckenspråk, med svenskt tal och undertext, på dvd. Nyfikna Viktoria experimenterar och ”professor” Gustav förklarar vattnets egenskaper.


En kort översikt av dödens stadier Mattias Stolt. Partiklars rörelser som förklaring till övergångar mellan fast form, flytande form och gasform. Indelningen av ämnen och material utifrån egenskaperna utseende, ledningsförmåga, löslighet, brännbarhet, surt eller basiskt.


Luftens egenskaper och sammansättning. Arenan är Finlands största tjänst för webb-tv och -radio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg