onsdag 24 februari 2016

Värmepump funktion

Solen värmer kontinuerligt upp vår planet. Med en värmepump kan du ta tillvara denna solenergi, som hela tiden lagras i berggrunden, ytjorden, vattnet och luften omkring oss. Processen för att ta tillvara lagrad solenergi ur berg, jor vatten och luft är en sinnrik teknisk lösning som gör det möjligt att ta till vara värme vid en . Detta är också förklaringen till varför en värmepump kräver en liten mängd elenergi för att kunna fungera.


Hämtar energi från luften.

Värmen kan utvinnas även om utetemperaturen sjunker ända ner mot minusgrader. Det första steget i denna process är att uteluften värmer upp ett köldmedium i utedelen. Att en värmepump ger värme och billigare elräkning kanske du redan är med på. Men hur går det egentligen till? Vi reder ut hur värmepumpstekniken fungerar.


En värmepump är en teknisk anordning som överför värme från en kall till en varm plats. För att detta ska vara möjligt måste energi i någon form tillföras, enligt termodynamikens andra huvudsats. Den skenbara verkningsgraden ( värmefaktorn) i en värmepump kan nå upp till 5.

Tekniken i en värmepump är i princip . Det är samma grundläggande teknik oavsett om det är. Lär dig mer om värmepumpens funktion och tekniska komponenter. Vad är kondensor, förångare och kompressor?


Få svar på dessa frågor här! Hur fungerar en värmepump? Just nu är det TV-kampanj hos oss. Thermia värmepump – funktion utan förklaring.


Du som köper en bergvärmepump eller . En stor fördel med värmepumpen är att den behöver minimalt med skötsel och underhåll. Tabell över kondensor-, förångar- och kompressoreffekterna. Ange a ) köldmediets köldfaktor. Har huset öppen planlösning, bra fönster med lite kall-ras samt styr- och reglersystem med inomhusgivare och timer- funktion kan luftvärmepumpen vara mycket lönsam om huset inte har för liten energiförbrukning.


Familjen bör inte vara känslig för att temperaturen varierar något mellan. Heta sommardagar kan du även ställa in luftvärmepumpen på kyla och njuta av en härlig svalka. Ytterligare en funktion är att du kan ställa in den på underhållsvärme när du åker från sommarstugan eller fritidshuset på hösten. Då slipper du den fuktiga sommarstugeluften och håller effektivt värmen i stugan under de kallare .

Denna utrustning får endast demonstreras av personal. Känn på metallrören eller vattnet i spannarna. Vad kan man använda en sån här apparat till? Kan den användas på mer än.


Luftvatten- värmepumpen levererar, till skillnad från luft-luft- värmepumpen , den utvunna energin till ett vattenbu- ret värmesystem. Värmepumpen producerar också tappvarmvatten. Vid installation krävs ofta mindre åtgärder i bygg- naden. Det går snabbt att installera värmepumpen ,. En luft värmepump fungerar som ett komplement till din nuvarande uppvärmning. Läs mer om hur en luftvärmepump från Panasonic fungerar här!


Vilken luft vatten värmepump ska man välja? Frågorna är många inför valet. Här hittar du bra tips och värt att veta om luft vatten värmepumpar innan du ska välja och köpa. Läs om fördelar och nackdelar med luft vatten värmepump. Principen för ett värmepumpande system.


High temperature heat sink. Low temperature heat source. Passar bra i villor och fritidshus samt är ett utmärkt alternativt i till exempel garage och förråd med °C underhållsvärme. Med fjärrstyrning som tillval får du bekväm funktion för fritidshuset.


Utvecklad för nordiskt klimat med hetgasavfrostning och uppvärmt dropptråg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg