måndag 22 februari 2016

Hur länge håller en luftvärmepump

Under vintern ökar belastningen på värmepumpen, så under ett kallt år slits värmepumpen eventuellt mer än under år med milda vintrar. En liten motvikt mot det kortsiktiga: SÅ KORT PAY-OFF TID SOM MÖJLIGT, PUNKT SLUT. Livslängden är således att jämföra. De som jobbar i branschen kanske vet.


Jag personligen har ingen aning.

Erfordras det vid ev byte både ny inne- och utedel? Hej, Funderar lite över hur länge man kan räkna med att en luft-luft värmepump håller. Jag köpte en Panasonic E den höll i 5år och månader. Vad kostar installation av luftvärmepump ? Det är därför viktigt att du.


Beräkningar visar att en värmepump med god effekt kan betalas under 5-år baserat på dagens rörliga elpriser. Ibland så här mitt i vintern, hör kunder av sig till oss och är oroliga över att luft- luftvärmepumpen inte fungerar enligt förhoppningarna. Här går vi igenom hur luftvärmepumpar fungerar vid kyla, och ger tips för hur du får ut så mycket som möjligt av din värmepump , när det är riktigt kallt ute.

Här har vi samlat tips och råd runt användning av luft- luftvärmepump. Genom att använda värmepumpen på rätt sätt minskar du slitaget och din värmepump håller längre med en god effekt. Att värma upp huset från 9-10°C till 20°C, kan ta lång ti om temperaturen ute är låg. Att svara på frågan hur länge en värmepump ska fungera är ungefär lika som svårt som att svara på hur länge en bil håller.


En bil som är bra omskött och servad regelbundet är ofta hel längre än en som inte är det. Detsamma gäller med värmepumpen. När är det då dags att byta ut värmepumpen?


Som deltagare får du att få värdefulla insikter och vägledning kring hur miljö och hållbarhetsfrågorna i bygg- och fastighetsbranschen utvecklas och kan hanteras i . Vi rekommenderar dig dock att räkna med år, detta då tekniken ofta utvecklas i rask takt och du sannolikt i alla fall önskar byta ut din luftvärmepump efter år. Din investering har då redan gett dig rejäla besparingar. Vad skall man göra om värmepumpen har stannat.


Hur fungerar en värmepump. Om olika typer av värmepumpar. Generellt är detta den viktigaste faktorn när du väljer typ av värmepump – hur lång tid tar det innan den har betalat sig själv. Men vi rekommenderar dig att räkna med år, då har tekniken för länge sedan sprungit ikapp dig och du vill ändå byta och du har tjänat en rejäl slant på din investering.


Totalt sett kan vi nu summera till . Vilken värmepump ska man egentligen ha?

Det finns många olika alternativ och vilket system som passar bäst för dig beror såväl på huset som på tomten. Läs vidare för att se vilken värmepump som passar bäst – och gör testet som ger dig . Den stora fördelen med en luftvärmepump (men än att luften är gratis) är att den är väldigt lättinstallerad. En oljepanna är inte hållbar ur miljösynpunkt, och ingen vet hur länge vi har dagens oljetillgångar. Ger den tillräckligt med värme, är den tystgående och håller den i många problemfria år? Svar: Det finns bra lösningar för sommarstugan, fjällstugan eller den gemensamma familjegården.


Och det finns all anledning att titta över uppvärmningen. Läs om att installera olika sorters värmepumpar och priset för en installation. Läs även hur du kan få en skattereduktion via ditt ROT-avdrag. Behöver du serva din värmepump ? Här hittar du allt du behöver veta inför service av din värmepump !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg