torsdag 11 februari 2016

Is i luftvärmepump

Hur fungerar värmepumpens automatiska avfrostning? Hur sker manuell avfrostning? GreenMatch ger råd och information på hur du som bäst tar hand om din värmepump i kylan.


Läs mer hos oss på GreenMatch! Det är fel på värmepumpen.

Om det är så att värmepumpens kapacitet inte matchar ditt hus, är det viktigt att du hjälper värmepumpen med tillräckligt mycket kompletterande värme. En luft- luftvärmepump är ett komplement inte en primär värmekälla. Om värmepumpen får gå på den kapacitet den är tillverkad . Vid temperaturer under grader så börjar det bildas frost på värmepumpens utedel.


Då värmepumpen inte fungerar optimalt under under isiga förhållanden krävs det därför regelbunden avfrostning för att undvika att inte värmepumpens kapacitet blir för låg. Värmepumpen avfrostar normalt själv utedelen . För att underlätta för dig som har en luft- luftvärmepump sätter vi därför ihop en vinterguide för luft- luftvärmepumpar, där vi samlar våra bästa råd och tips. Ta hjälp av vår felsökning för att upptäcka varför din luft- luftvärmepump krånglar.

Små enkla knep, för att hitta problemet. Här har vi samlat tips och råd runt användning av luft- luftvärmepump. Se till att du använder värmepumpen rätt. En värmepump behöver lite underhåll, för att hålla länge och ge en bra effekt. Filtret i innedelen ska rengöras med jämna mellanrum.


De flesta manualer rekommenderar minst varannan vecka. I manualen hittar du också en beskrivning av hur du går till väga. Smutsiga eller igensatta filter sänker värmeförmågan . Samtidigt ökar klagomålen på att värmepumparna inte ger det utbyte som försäljarna och reklambroschyrerna utlovar. Placering av luftvärmepump.


Köper du en luftvärmepump från oss ingår installationen och då hjälper vi dig även med placeringen. Men innan köpet kan det dyka upp en del frågetecken. Passar en luftvärmepump ens i mitt hus?


Har jag en tillräckligt öppen planlösning? Vi hjälper dig välja en värmepump som passar dina . Effektivisera din luftvärmepump för att få maximal spareffekt!

Läs och ladda ner våra råd här. En luftvärmepump fungerar som ett komplement till din bostad. Här beskriver vi hur den fungerar och vad de olika värdena SCOP, EER och COP betyder.


Inte bara värmer den upp ditt hem på kalla och kyliga vinterdagar, den kan också användas som luftkonditionering på heta sommardagar. Kan en utedel bli såhär utan att det är något fel? I så fall, hur fixar jag det, den lär ju inte vara så effektiv nu.


Om din värmepump inte fungerar normalt, kan du göra en felsökning med hjälp av fjärrkontrollen. Tänk på att eventuella fel alltid ska åtgärdas av en certifierad installatör eller tekniker. Som ägare av en värmepump kan du göra en enklare felsökning, som kan avslöja de mest sannolika felen. För att detta ska vara möjligt måste energi i någon form tillföras, enligt termodynamikens andra huvudsats. Den skenbara verkningsgraden ( värmefaktorn) i en värmepump kan nå upp till 5. Tekniken i en värmepump är i princip . På dessa sidor kan du lära dig mer om hur en värmepump fungerar - från det grundläggande till förklaringar av avancerade tekniska funktioner i våra värmepumpar.


Solen värmer kontinuerligt upp vår planet. Med en värmepump kan du ta tillvara denna solenergi, som hela tiden lagras i berggrunden, ytjorden, vattnet och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg