torsdag 11 februari 2016

Gammal vedspis

I dag ska vi visa skillnaden på en ny och gammal vedspis. På senare år har lagarna om miljö och utsläpp förändrats och tillverkarna har varit . Att en renoverad vedspis från förra sekelskiftet fortfarande utgör ett praktiskt hjälpmedel i köket vittnar om en unik kvalitet. En äkta renoverad vedspis sprider anor om svensk historia samtidigt som den fungerar som .

Den som funderar på att installera en gammal vedspis bör göra slag i saken snart. I juli inför Boverket skarpare miljökrav på utsläpp och verkningsgrad för fastbränslepannor och rumsvärmare som kaminer. Det tidigare undantaget för vedspisar för köket försvinner medan det för kakelugnar och öppna spisar . Så här gör du - Eldar du i din kökspis kontinuerligt behöver du troligtvis inte den här beskrivningen. Handlar det i stället om spisen på fritidsstället, eller.


En gammal vedspis är en räddare i nöden om man bor på landet. Har du bara ved hemma så håller du värmen och kan laga mat och baka även utan ström.

Vårda vedspisen rätt så har du en trygg, mysig värmekälla i många år framöver. Här får du vedspisexperten Fredrik Lindströms goda råd för en välfungerande vedspis. Drömmer du om att ha en vedspis i köket? Här är fina spisar att bli inspirerad av. Och kolla vad man kan göra med en gammal uttjänt spis (nummer 10)!


En klassisk svensk vedspis , Husqvarna nr 2 från ett kök i Växjö. Tillsammans med kökskaklet ger det en riktigt fin gammeldags . Installerar ni trots de högre kraven på verkningsgrad en gammal vedspis i hemmet blir både husbonde och husmor kriminella. Om länsman eller sotaren får reda på . Har du tillgång till en vedspis , men är lite osäker på skicket och hur du använder den?


Bland annat befintliga kakelugnar som har ett kulturhistoriskt värde och öppna spisar där det inte går att mäta utsläppsvärdet. Det undantaget gäller inte längre med de nya reglerna. De som vill sätta in en gammal vedspis i ett nytt . Håller på och renovera vårat hus och vi tänkte stoppa in en vedspis. Hur får man ut en gammal vedspis ?

Mitt vackra gamla hus brann ner i somras. Blixten) Nu ska det byggas nytt. Hade tidigare en gammal som inte fungerade så bra. Viking eller ny gjutjärns?


Senast ändrad: okt-kl 21:av eva_i_paradiset. Göra ren gammal vedspis ? Gammal Vedspis - företag, adresser, telefonnummer. Har nu insett att jag måste fixa ovansidan av den gamla Husqvarnan.


Någon som har något tips på färg, lack. Det blir omöjligt att installera en gammal vedspis i sitt kök efter nya regler i juli. I juli kommer de nya reglerna att gälla med skärpta miljökrav på utsläpp.


Konsekvensen är att det kommer bli i stort sett omöjligt att köpa en gammal vedspis. Tidigare fann det ett undantag för gamla vedspisar. I äldre hus, där det tidigare funnits vedspis, får man enligt det nya regelverket återinstallera en gammal vedspis av kulturhistoriska skäl. Men det kan i praktiken bli omöjligt eftersom återinstallationer behandlas som nyinstallationer enligt Boverkets formulering, menar Rasmus Norling, initiativtagare till . Vi säljer och monterar gjutjärnsspisar, kaminer, spiskassetter, murspisar, nya kakelugnar och skorstenar. Har du en gammal vedspis , kamin eller skorsten i behov av renovering hjälper vi så klart till.


Om du kikar in under fliken Våra produkter ser du hela vårt sortiment från väl utvalda varumärken. Vi är återförsäljare för bl. Därför finns det fortfarande stor efterfrågan på bra vedspisar vilket givit en marknad för gubbar i skogen som vet hur man renoverar och kan ta betalt för en gammal vedspis. Men det sker också en viss nytillverkning av några traditionella svenska spismodeller, även om dessa som regel är dyrare än de gamla renoverade.


För att minska utsläpp av partiklar och kolväten införs hårdare regler till sommaren. Dock gäller de nya reglerna enbart nyinstallation av vedspisar och kaminer. Har man redan en gammal vedspis i köket så berörs man inte. De skärpta reglerna är en god bit på vägen mot den nya kraven i EU:s .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg