fredag 28 april 2017

Brandskyddskontroll regler

Umgås och trivs framför brasan. Vid brandskyddskontrollen, som endast får utföras av behörig kontrollant, kontrolleras förbränningsanläggningens säkerhet ur brandskyddssynpunkt. Efter kontrollen dokumenterar och . Sotning har förekommit i Sverige . Jan Från första januari gäller några nya regler för sotning och brandskyddskontroll.

Varje hus tillhör ett sotningsdistrikt i kommunen. Hos sotningsdistriktet finns uppgift om vilka eldstäder som finns i huset och när de senast har sotats och brandskyddskontrollerats. När sotningsdistriktet har fått en anmälan om en eldstad får du automatiskt ett meddelande om datum för sotning och brandskyddskontroll.


Avgifterna för sotning och brandskyddskontroll baseras på den taxa som din kommun har beslutat. Genom att planera arbetet så att ett område görs klart åt gången, hålls kostnaderna per besök nere. Det är därför som du själv inte kan, till samma låga kostna bestämma dag och tid för sotarens besök.


Vi utför brandskyddskontroll där vi i ett tidigt skede kan upptäcka fel och brister i anläggningen.

Att krypa upp med en kopp te framför den öppna, sprakande brasan en ruggig höst- eller vinterdag är svårslaget. Men se till att elda säkert. Du som har en eldstad i hemmet eller fritidshuset behöver se till att den sotas med jämna mellanrum.


Hur går en sotning till, vem utför jobbet och vilka regler gäller? En av de vanligaste orsakerna till bränder i bostäder är relaterade till eldstäder och skorstenar. Kommunerna Botkyrka, Ekerö, Haninge,.


Jun Nedan går vi igenom de regler du bör känna till, för att du ska kunna uppfylla Boverkets regler för brandskydd. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, bestämmer hur ofta kontrollen ska göras, och du kan läsa om det i deras föreskrifter och allmänna råd om sotning och brandskyddskontroll. Enligt Lag om skydd mot olyckor ska alla eldstäder med rökkanaler brandskyddskontrolleras efter de tidsintervaller som är fastställda av MSB. Regler för brandskyddskontroll. En brandskyddskontroll får endast utföras av en skorstensfejarmästare, skorstensfejartekniker eller skorstensfejaringenjör.


Sep Det finns regler för att byta ut eldstäder som är viktiga att följa. Ta även hem en sotare innan du börjar elda i din nya eldstad för att kontrollera att du har installerat den rätt. Att rengöra imkanaler i restauranger och storkök är ett kommunalt ansvar och är en del av det ansvar kommunen har för sotning och brandskyddskontroll.


En imkanal kan innehålla fett och andra brännbara avlagringar.

Detta innebär att en brand som uppstår på en spis eller i en flottyrgryta kan sprida sig vidare i byggnaden. Brandskyddskontroll av eldsta skorsten. Med en viss regelbundenhet ska man få reda på om bilen är körduglig.


Samma syfte fyller brandskyddskontrollen när det gäller eldstaden och skorstenen. Det krävs särskild behörighet för att få utföra brandskyddskontroll. När jag köpte huset satt en gammal CTC oljepanna med en stor förugn för vedeldning i källarens.


I Umeå har kommunen avtal med skorstensfejarmästare som på kommunens uppdrag sköter sotning och brandskyddskontroll. Intervaller (frister) för sotning respektive brandskyddskontroll kan du läsa i . Förutsättningar för rengöring (sotning) och brandskyddskontroll. Skorstensfejarmästarna ska följa föreskrifter i gällande lagar och förordningar och andra bestämmelser som rör .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg