torsdag 13 april 2017

Kondensor förångare

I en värmeväxlare överförs värme från ett varmare till ett kallare medium. Ett exempel på en värmeväxlare är en vanlig radiator . Den är uppbyggd av fyra huvudkomponenter: förångare , kompressor, kondensor och strypanordning. Absorptionsprocessen ger i allmänhet lägre verkningsgrad och används nästintill enbart för vissa kylskåpstillämpningar, där ljud kan bli störande. Den kylalstring man eftersträvar i ett kylskåp erhålls genom att köldmediet .

Så fungerar en värmepump - Energibloggen,rh:polarpumpen. Luftkonditionering är en teknisk process. Köldmediet leds in i förångaren som vätska och övergår där till gas. Därmed absorberar köldmediet värme från luften.


Nettoenergi har förflyttats från förångaren till kondensorn. Nämligen förångare , kompressor , kondensor och expansionsventil. En värmepump är uppbyggt av fyra huvuddelar.


Dessa fyra huvuddelar är alla kopplade till ett slutet rörsystem.

I det här slutna rörsystemet så cirkulerar det ett så kallat köldmedie. Det är de fysiska egenskaperna hos detta flyktiga ämne, . En minskning av tryckskillnaden mellan lågtryckssidan ( förångare ) och högtryckssidan ( kondensor ) minskar energianvändningen i kompressorn. Ett högre förångningstryck ökar även det gasformiga kylmediets densitet. Därför transporterar kompressorn mer kylmedium genom systemet vid varje fas.


Lägre elförbrukning och . Köld förändringar från vätska till gas i förångare , Där värme absorberas från luften i rummet. På liknande köld förändringar från en gas tillbaka till en vätska i värmeväxlaren av kondensor , Där värme avvisas utomhus. Diagrammet visar att värmen sattes 32F vatten, först gick han på grundval av en rimlig process för . Vi har reservdelarna och tillbehören för er. Välkommen till Galwin Bildelar AB! Båda har kompressor, förångare (kylelement), kondensor (värmeelement) och strypventil som huvudkomponenter.


Som värmekälla för stora värmepumpar används idag bland annat avlopps- sjö- och geotermalvatten, samt industriellt spillvatten. I villaaggregaten är uteluft, grundvatten och ytjordvärme vanliga källor. Kylanläggningar byggda enligt principen för kompressorkylprocessen med elmotordrivna kylkompressorer dominerar marknaden.


De har en överlägsen totalekonomi och låg energiförbrukning jämfört med andra kylprocesser. Medelverkningsgrad över 5.

Kompressorkylanläggningar är därför . Den vanligaste typen har, förutom förångare och absorbator, två generatorer och två kondensorer. CityMulti WY- och WR2- system har samma funktioner som Y- och R2-system. Den ökade värmefaktom i dubbel-effekt fallet erhålls på . Olika typer av värmepumpar. Värmeavgivningen sker sedan. Kylmedlet är en gas som komprimeras till högt tryck, leds genom ett torkfilter och kondensor , övergår då till vätska, som via expansionsventilen fortsätter in i förångaren.


Kelvion: Searle fläktförångare. Där övergår köldmediet till gas och. Ett köldmedium som passar för de aktuella temperaturnivåerna. Förutom dessa huvudkomponenter är man också i behov av diverse ventiler, synglas, . Ekonomisk optimering av värmepumpsanläggningar, med avseende på medeltemperaturdifferenser i förångare och kondensor.


Det verkar som att din webbläsare saknar. Mikroprocessorbaserad styrenhet Trane CH530. Lödda Dual-plattvärmeväxlare för både förångare och kondensor.


En anslutningspunkt för el-kraft in på huvudbrytare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg