torsdag 13 april 2017

Hur många kwh per år

Där kan du även läsa hur långt kWh räcker i förhållande till olika enheter som är vanliga i våra hem. Den genomsnittliga elförbrukningen för en lägenhet skiljer sig åt från den i en villa. Vårt hus är ca 2kvm och vi har eluppvärmde vattenradiatorer. Vi bor i norra Västerbotten så vintrarna kan bli rätt kalla.


Elförbrukning i hus med bergvärme?

Mar Hur många kWh gör ni av med som bor i lägenhet? Feb Hur många kWh har ni per år i ert hus? Vad kostar olika apparater i elförbrukning under ett år? Med hjälp av Energikalkylen får du en rad praktiska rå allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet.


Energikalkylen är Energimyndighetens beräkningsprogram och hjälpmedel för hushållen att effektivisera sin energianvändning. Verkar helt sjukt - vad gör vi till skillnad från andra? Vi har direktel, år gamla halvdassiga element där var och varannat element är trasigt.


Värmegolv i ett av badrummen, isolerglasfönster i hela huset.

Dina nyinförskaffade kunskaper kan du exempelvis använda för att ta reda på att om du glömmer en W-glödlampa lysande i timmar när du åker iväg över helgen, så kommer den att konsumera kWh. Om du samtidigt vet ditt elpris per kWh kan du dessutom räkna ut exakt hur mycket detta har kostat dig i kronor. Jag behöver hjälp av er som har eget hus. Oct Hur många Kwh förbrukar man ungefär med fjärrvärm? Har man flyttat från lägenhet.


Vad är normal elförbrukning? I den här lilla boken får du reda på hur mycket energi som går åt i ett helt. Medelanvändning under ett år för personer boende i villa. Vill du veta mer om hur energieffektiv uppvärmningen är för en annan husmodell, . Storförbrukare per capita. Det är många gånger mer intressant att se på elanvändningen per capita i de olika länderna.


Då ser bilden väldigt annorlunda ut. Det visar sig att Island och Norge använder mest energi per person och år i hela världen. Hur mycket kostar kWh el, med alla avgifter? Feb I Sverige använder vi förhållandevis mycket el per person och år. Det beror på vårt nordliga läge med kalla vintrar kombinerat med en elintensiv basindustri.


Oct Ditt hus effektbehov beror på hur det är byggt, vilken inomhustemperatur som du vill ha och var i landet du bor.

Effektbehovet är kW när det är som kallast ute. Men kW är ett ganska högt . Dec Du kan se hur du beräknar månadskostnaden för bergvärme i vår exempelberäkning nedan. För varje kWh el som värmepumpen förbrukar producerar den i snitt cirka kWh värme till huset.


Bergvärmens elförbrukning per år , Månatlig kostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg