tisdag 25 april 2017

Skorstenslös kamin

Sedan tiotalet år tillbaka finns skorstenslösa kaminer för alkoholbaserat bränsle på den svenska marknaden. Mariebergs Kakelugnsmakeri säljer skorstensfria kaminer i många olika utföranden. Fördelen med en skorstensfri kamin är att den inte kräver installation. Det finns många olika typer av skorstenslösa kaminer.


Det som är viktigt när det gäller alla typer av eldstäder är att följa installationsanvisningarna.

Det är även bra om produkten ät typgodkänd eller på annat sätt certifierad av exempelvis Sitac eller Swedcert eller genom P-märkning. Effektivitetstester är inte . Sveriges största fyndvaruhus. Passa på att fynda redan idag!


Har funderat lite på om man, på denna halvvägg skulle kunna sätta en skorstenslös kamin , etanoldriven eller likn, som täcker större delen av öppningen. Jag vill veta från er som. Nu börjar det bli lite kyligare och vi är nog många som gärna skulle värma oss framför en öppen spis eller en kamin men som förhindras av detta på grund av avsaknade av separata skorstenar i många lägenheter.

Globe är en kamin som är försedd med e. Försäljning och installation av kakel klinkers kaminer eldstäder kakelugnar larm solfångare och solceller Dahlbergspojken är våtrumsbehörig enligt byggkeramikrådets branschregler för våtrum BBV Kundunika lösningar beträffande design materialval och utrustning. En skorstenslös kamin ger samma känsla som en ”riktig” sådan, men är betydligt mer praktisk. Det bränsle som förbränns lämnar inte heller efter sig sot och aska. Samtidigt så är det definitivt en riktig kamin, som värmer och och skänker en mysig stämning.


Den skorstensfria kaminen, som eldas med flytande ved (bioetanol), ser numera ut som en vanlig kamin. Men det finns stora olikheter. Den stora fördelen är att kaminen är skorstenslös och att du utan problem kan flytta . Det får nog mest anses som en mysfaktor även om dom ger en viss värme. Vätskan som man eldar med är väldigt dyr, i förhållande till den värme dom ger, tycker jag.


Dessutom blir färgen på lågorna i en annan ton än en vanlig brasa. Vi har ingen sådan ny kamin men har eldet i en gammal utan skorsten, . Perfekt för kalla vinterdagar! Den elektriska eldstaden imponerar med sin tidlösa, klassiska design. Etanolkamin endast använd ett fåtal gånger med en bottenplatta i Ek, perfekt vid mysiga hemmakvällar.


Vi på K-rauta har flera olika kaminer att välja på till bra priser.

Med skorstenslös kamin menar jag alltså en kamin där man eldar någon typ av alkogel eller vad det är, som inte kräver någon skorsten. Hur gemytliga är de, blir det någon . Kaminen är lätt att montera isär. Pelletskaminer utan skorsten finns det?


Klart att det finns, och det är en Svensk patent från Ariterm i Kalmar. Vilket gör att du inte behöver bygga en dyr skorsten i huset. Utan bara ett hål genom väggen, visst är det otroligt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg