fredag 21 april 2017

Mögel symptom

Betydelsen av fukt och mögel i inomhusmiljö för astma hos vuxna. Remediating buildings damaged by dampness and mould for preventing or reducing respiratory tract symptoms , infections and . Det är generellt känt och av ingående forskning framkommet att mögel för med sig hälsoeffekter och symptom hos oss då vi vistas i miljöer där möglet fått fäste eller där tillräckligt mycket luftburna sporer finns. Mögelforskningen gör hela tiden avsevärda framsteg, men med den nya kunskapsbilden berättas också att ämnet.


Mögelallergi är sällsynt och kopplingen mellan husmögel och allergi är inte helt klarlagd.

Det man kan säga med säkerhet är att vissa typer av mögel är mer skadliga än andra och hur vi påverkas varierar stort från person till person. De som drabbas av mögelallergi har oftast andra allergier, till exempel. En anledning till detta är att forskningen inom området inte har kommit så långt, och att symptomen man känner av även kan bero på annat. Samtidigt finns gott om undersökningar som påvisar ökade hälsoproblem hos personer som vistas i lokaler med fukt, mögel och dålig ventilation.


Svartmögel orsakar allvarliga symptom och hälsoproblem såsom psykisk försämring, andningsproblem, skador på inre organ och även dödsfall. Mögelsymptom lider du förmodligen av om ditt hem är angripet av mögel. Precis som vi undviker möglig mat för att det kan göra oss sjuka så bör vi hålla oss borta från mögel i hemmet.


Men till skillnad från mat som kan slängas så är det inte lätt att göra sig av med mögliga delar av huset.

Mögel i hemmet kan vara svårt att upptäcka, men om du andats in det under en längre tid så . De som påverkas av mögel och dålig inomhusluft får ofta svåra ekonomiska problem. Om luften på arbetsplatsen är dålig kan de inte fortsätta jobba och förlorar inkomst. Man kan också få psykiska problem till följd av ständiga symptom. Jag undrar om någon kan berätta vilka symptom man får av att bo i ett mögelhus? Vi hyr ett äldre hus sedan två månader tillbaka och har varit förkylda i stort sett hela tiden.


Visserligen går det mycket flunssor just nu, men vi tycker ändå det är konstigt. Människor som utsätts för mögel och bakterier i sin arbetsmiljö kan få många olika hälsobesvär. På en drabbad arbetsplats kan det finnas de som blir mycket sjuka, samtidigt som andra kanske inte får några symptom alls. Orsaken kan vara att människor är olika känsliga och kanske exponeras olika beroende på vilka . Långvarig exponering för lägre nivåer av mögel kan leda till mer allvarliga symptom såsom konstant trötthet, andningsbesvär, illamående, kräkningar och diarré. Långsiktig mögel exponering även kan leda till förlorad aptit, viktminskning, öppna sår hu kortsiktiga minnesförlust, neurologiska sjukdomar,.


Svartmögel verkar ofta i hem och i byggnader till följd av vattenskador som är obehandlad. Svartmögel kan vara en källa till många besvär och symptom och kan vara en källa till vad som ibland kallas sjuka hus-syndromet. Idag finns det en mycket större medvetenhet om svartmögel än tidigare och många . Livsmedel som innehåller små mängder DON ger inga symptom hos människor.

I fall där halterna är mycket höga, långt över gränsvärdet, kan man få diarré, illamående och magsmärtor. Halterna som uppmätts i färdiga livsmedel i Sverige är dock låga. Djur som äter spannmål får i sig DON men eftersom . Mögel kan lukta och ofta blir det en unken och jordig lukt. Men det kan också hända att man blir hemmablind och inte känner lukten när man lever i den. Vanligast är det att man känner lukten när man varit borta en tid och kommer hem eller att andra som inte bor i det mögelskadade huset upptäcker lukten . Exakta siffror om antalet allvarliga mögel - och fuktskaderelaterade sjukdomar i Finland finns inte att tillgå.


I varje fall handlar det om tusentals människor . Det finns ett flertal hälsorisker för dig som lever i ett hem angripet av mögel. Det gift som mögel utsöndrar i luften är farligt för oss människor och om man upplever symptom som skulle kunna bero på att man har svartmögel i sin bomiljö så ska man ta reda på om detta verkligen är orsaken. Kroppens reaktion på allergener kan variera för varje individ. Om man inte behandlar möglet och . Däremot kan en allmän lista över symptom hjälp lokalisera källan till reaktionen, såsom exponering för svart mögel.


Det är också viktigt att kunna korrekt identifiering svartmögel i syfte att behandla och förebygga symtom . Sjukahus-sjuka är ett samlingsnamn för symptom som uppkommer när människor vistas i vissa byggnader. Ofta är det så att de symptom som drabbar en viss person försvinner efter att personen lämnat byggnaden, för att sedan återkomma när personen besöker byggnaden igen. När så är fallet kallas . Nästan en femtedel av den vuxna befolkningen upplever att de har symptom som astma, hudproblem, trötthet eller huvudvärk, som de anser vara relaterat till bostaden, skolan eller arbetet. Sambanden mellan inomhusmiljön och hälsan är komplexa.


Många olika faktorer samverkar och påverkar. Viktiga faktorer är bland. Hur kan det yttra sig kroppsligt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg