fredag 7 april 2017

Hur fungerar en värmepump luft luft

En luftvärmepump fungerar genom att utomhusdelen tar värme från luften utomhus och överför den till inomhusdelen, som sedan värmer inomhusluften. Eftersom luft -luftvärmepumpen använder sig av utomhusluft kan verkningsgraden variera med utetemperaturen. Sjunker temperaturen ger värmepumpen mindre värme till . En luft värmepump fungerar som ett komplement till din nuvarande uppvärmning.


Läs mer om hur en luftvärmepump från Panasonic fungerar här!

Att en värmepump ger värme och billigare elräkning kanske du redan är med på. Vi reder ut hur värmepumpstekniken fungerar. I en luft - luftvärmepump och luft -vattenvärmepump där köldmediekretsen skapas på plats är de olika komponenterna uppdelade mellan innedel och utedel. Har du funderat på hur en värmepump fungerar ? Det är samma grundläggande teknik oavsett om det är.


I denna video får du veta mer om hur en luftvärmepump fungerar. Så här fungerar en värmepump. Bosch Termoteknik Danmark 790.

Solen är källan till allt liv, och dess värme ger mängder av gratisenergi som lagras i luft , berggrun mark och vattendrag. Värmepumpen är ditt verktyg för att ta del av denna gratisenergi. Genom att hämta och utvinna värme effektivt kan kan din uppvärmningskostnad minska rejält – i vissa fall . En luft - luftvärmepump fungerar så att den tar värmeenergi från utomhusluften och värmer huset.


Hur en värmepump fungerar. Vi ger dig svaret, för att du ska kunna göra det bästa valet för dig och ditt hem. Värmepumpar fungerar på samma sätt som ett kylskåp, fast man använder andra sidan. I kylskåpet pumpas värme inifrån skåpet och avger den på baksidan. En värmepumps verkningsgrad mäts i värmefaktor, även kallad COP (Coefficient Of Performance): hur mycket värmeenergi som genereras per tillförd elenergi.


Värmefaktorn är helt beroende av temperaturskillnaden mellan det man tar värmen ifrån (tex mark eller luft ) och det man avger värmen med ( luft eller vatten). I kompressorn komprimeras gasen - den pressas helt enkelt ihop vilket gör att temperaturen på det gasformiga köldmediet höjs snabbt från nollgradigt upp till cirka 100grader. Tips - Håll fingret för hålet till en gammal cykelpump - pumpa och släpp ut lite luft , det blir varmt! Precis som gasen i kompressorn. Den här metoden tar frisk luft utifrån för att skapa inomhusvärme och tappvarmvatten.


Vi berättar här om hur en värmepump fungerar. Varför du ska satsa på en värmepump samt skillnaden mellan värmepump och luftkonditionering (AC). I exempelvis luften finns alltid så kallad termisk energi till förfogande.

För att värma den måste. De flesta seriösa återförsäljare kan ge totalpris med installation. Den grundläggande principen bakom alla typer av värmepumpar är den samma - en värmepump drar värme från den solenergi som lagras omkring oss i luft , mark och vatten.


Förenklat så kan man säga att en värmepump är designad till att ta till vara på solenergi från ett kallt ställe och förflytta den till varmt . Många frågar sig hur en värmepump fungerar. Det kan verka konstigt att man ur relativt kall luft , kallt vatten eller en kall berggrund kan utvinna värme, så här förklarar vi lite tydligare hur det faktiskt går till. Detta så att när du installerar en värmepump i ditt hus i Malmö vet exakt hur uppvärmingen fungerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg