tisdag 11 april 2017

Olika värmesystem hus

Har du verkligen bästa möjliga uppvärmningsmetod för just ditt hus ? Att byta eller förbättra uppvärmning kan vara en riktigt lönsam investering. Här kan du enkelt jämföra alternativen till ditt hus. Det lönar sig att ta det lugnt och att noga jämföra de olika alternativ som finns när det är dags att välja värmesystem för ditt boende.


Varmt, bekvämt, billigt och miljövänligt?

Det är svårt att hitta ett uppvärmningssystem som uppfyller alla önskvärda krav. De olika systemen har sina styrkor och svagheter. Läs om hur de vanligaste värm.


Fordrar ett vattenburet värmesystem för att värmen ska kunna spridas i huset. Fördelar: Låga driftskostnader jämfört med el- eller oljepanna . Bergvärmepumpen hämtar värmen från ett borrat hål i berget. I vilka hus passar olika uppvärmningssystem?


Värmepumpar begränsas i hur höga temperaturer de kan producera, något som inte gäller exempelvis ved- och oljepannor gör.

Om elementen är konstruerade för högtempererat vatten från . Genom solfångare cirkulerar vatten som värms upp av solen. Värmen överförs direkt eller via värmeväxlare till ett värmesystem. Ett komplett system med solfångare . Det är många faktorer som spelar in när man ska välja värmesystem.


Markens möjligheter omkring fastigheten och vilken typ av värmesystem ? Tilläggsisolering, vattenburen golvvärme eller andra åtgärder på fastigheten? Ett helt nytt system eller komplement till ett befintligt? Systemlösningar med smarta kombinationer . Uppvärmning och funktion. Ett luftburet system har t. Det finns flera sätt att värma upp ett hus. Samtidigt är valet avgörande för både driftskostnader, komfort, miljöpåverkan och husets värde.


I listan nedan över olika värmesystem hittar du för- och nackdelar med de olika alternativen på marknaden. Bra att veta när du ska välja uppvärmning till ditt. Här hittar du fakta om olika värmesystem och värmekällor.


Ett vattenburet värmesystem består av en produktionsenhet, till exempel en värmepanna, värmepump, solfångare, eller fjärrvärme.

Värmen distribueras genom rör som distribuerar värmen till förbrukningsenheterna radiator eller golvvärme eller en aerotemper. Den som är borta och reser väldigt mycket har till exempel svårare att motivera ett värmesystem med en mycket hög . När du bygger nytt måste både ditt hus och ditt värmesystem uppfylla Boverkets energikrav (BBR). Kraven reglerar bland annat. Elen köps på en konkurrensutsatt marknad där du är fri att byta mellan olika elbolag och avtalsformer för att påverka hur mycket du betalar för energin. Att olja är både den dyraste och minst miljövänliga uppvärmningskällan känner säkert de flesta till.


Men vilket alternativ ger egentligen det lägsta energipriset? Vilken värmekälla passar . Det tänker vi ge svar på i det här blogginlägget. Olika värmesystem kräver olika mycket energi för att leverera samma . Valmöjligheterna avgörs också av var huset finns i landet, i tätort eller glesbyg om det finns ett befintligt vattenburet system eller inte och om det finns och ledningar. Martijn Jansen och poängterar vikten av att begära in offerter från flera olika leverantörer.


Planerar du att byta eller installera ett nytt värmesystem ? De här faktorerna påverkar ditt värmebeslut. Man måste också ta hänsyn till vad som kan hända med huset vid byte av värmesystem till annan typ, exempelvis vid byte av förbränningsanläggning mot värmepump i ett hus med självdrag. Vi har låtit fem kommunala energirådgivare runt om i landet berätta vilket värmesystem de tycker är bäst. Tänk på att bygga huset lufttätt. Våra tillfrågade energirådgivare pratar alla om pellets, ve olika värmepumpar, fjärrvärme och solpaneler.


Solfångare eller vindkraft. De flesta värmesystem på marknaden är gjorda för vanliga hus , alltså hus som kräver en hel del uppvärmning. Miljövänner som enbart vill använda förnybar värme har skaffat sig system där olika förnybara energikällor värmer en ackumulatortank från vilken man får sin vattenburna värme och sitt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg