tisdag 31 oktober 2017

Vattenburen golvvärme på övervåning

Jag och min sambo håller på att bygga en 5-plansvilla med Myresjöhus. Golvvärme på övervåning - luft? Vattenburen golvvärme på bjälklag - för exempelvis övervåningar och.


En av anledningarna att platta på mark grunden blivit så populär är att byggprocessen gör det så enkelt att gjuta in den vattenburna golvvärmen in i plattan. Men när man ska bygga en krypgrund eller vill ha vattenburen golvvärme på övervåningen får man lägga . Så lyder svaret på frågan gällande radiatorer eller golvvärme på övervåningen.

Radiatorer kan regleras snabbare och effektivare, och de ger därmed mer komfort. De facto gäller detta även på nedre våningen. Aug En annan lösning för golvvärme är vattenburen golvvärme på träbjälklag och detta alternativ är vanligt om man exempelvis vill ha golvvärme på övervåningen. Jan Småhustillverkaren rekommenderar Nibe F7frånluftsvärmepump, golvvärme i betongplattan och radiatorer på ovanvåningen. Det blir billigare än golvvärme, men kan se märkligt ut och försvåra möblering.


Feb Problem att få varmt på övervåning med golvvärme - Varmepumpsforum. Thermotech i båda planen. Jan Här sitter man och sliter sitt hår igen.

Håller på att bygga övervåningen klar i vårt 5-planshus. En IVT4sköter uppvärmningen. Vet att den är lite i klenaste laget egentligen, men vill ändå ha vattenburen värme på övervåningen. Dec vMin fråga är vad som är mest ekonmiskt att sätta in i stället, direktel eller vattenburen el för något av systemen ska jag ha. Med vattenburet tänkte jag lägga golvvärme på övervåningen.


Kan även tänka mej elgolvärme om det är ekonomiskt. I nedervåningen är uppvärmningen vattenburen golvvärme, på övervåningen vanliga el-element. Nu hävdar tanten min att vi borde öka värmen i bottenvåningen (står nu på grader) eftersom detta gör att även övervåningen kommer att värmas upp och gör att el-elementen drar mindre . Ett vattenburet eller luftburet system ger dig större valmöjligheter eftersom de kan kombineras med solfångare, värmepump, pellets- panna etc. En värmepump i kombination med golvvärme kan vara en bra lösning.


Bygger man golvvärme i ett nytt hus, monterar man shunten vid pannan eller värmepumpen och kompletterar med termostater. Installerar man golvvärme i enstaka rum, så får varje rum sin egen shunt, eller en gemensam fördelare för flera rum. Jag har lagt vattenburen golvvärme i . Värmekällan är fjärrvärme som shuntas ner i en central värmeväxlare. Om vi lägger in vattenburen golvärme i hela undervåning, kan vi då skippa elementen?


Hur gör ni andra med övervåningen , vad har ni där? Det är underbart med vattenburen golvvärme !

Vad brukar det kosta att inreda en övervåning , förslag på inredning har getts i samråd med husets arkitekt men vi har ännu inte fått tag på rätt person att. De stora kostnader jag hittills kan redovisa på vår kvm övervåning är vattenburen golvvärme : 20. Skulle ni föredra golvvärme eller inte? I övervåningen har ju bjälklaget i regel samma temperatur som våningen respektive våningen under, då minskar problemet med kalla golv. Bottenvåningen har vattenburen golvvärme medan övervåningen har radiatorer i de torra utrymmena.


Badrumsgolvet på övervåningen har komfortvärmeslingor som standard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg