torsdag 26 oktober 2017

Direktverkande elvärme

Installationen är tack vare detta billig, men driftkostnaden är med dagens eltaxa förhållandevis hög. Dec Många som värmer sitt hus med direktverkande elvärme funderar på att komplettera eller att byta uppvärmningssystem. Det kan finnas olika skäl, till exempel att hela värmesystemet behöver ses över, höga elkostnader eller osäkerhet kring framtida elpriser.


Ett vattenburet värmesystem är ofta mer . Tack vare detta är installationen mycket prisvärd. Direktverkande elvärme avger värme direkt till rummet och kopplas in direkt på elnätet.

Vi kommer här att beskriva olika . Feb Varför sägs det att direktverkande elvärme är så dåligt? Jag menar, är det någon egentlig skillnad mot vattenburen elvärme? Ja, det bästa är väl en värme. Elen transporteras till ditt hus genom elnätet och omvandlas till värme i elementen. Det finns två typer av element: de oljefyllda och de som inte är oljefyllda.


Skillnaden dem emellan är att de oljefyllda elementens. Eftersom uppvärm- ningskostnaden för ett elvärmt småhus på 1mstigit till ca.

Elen var billig och elementen likaså. Dessutom kräver direktverkande el absolut inget underhåll. Idag är dock elen bra mycket dyrare med högre beskattning och högre pris.


Om du har vattenburen värme kan du också välja flera olika sätt att värma vattnet. Du kan ha pellets eller vedpanna eller värmepump. Du spar elvärme genom att ha bra termostater som ser till att höja och sänka värmen efter hur varmt det blir i rummet. El omvandlas direkt till värme via elradiator.


Hur får jag mer varmvatten ur min värmepump? Naturen kan vara varm och kärleksfull, men också kraftfull och bestämd. Stöd för konvertering från direktverkande elvärme i bostadshus. Den som ägde ett bostadshus eller bostadsanknuten lokal och gjorde en konvertering till en förnybar energikälla kunden få stöd. Elvärme är en uppvärmningsform som nästan inte kräver något arbete alls.


Med direktverkande el sätts endast en kontakt från elelementet in i väggen och sen är det klart! Dec Alla kan inte byta uppvärmningssystem, men spara energi och pengar kan man göra även om man sitter med direktverkande el. Vattenburen elvärme kräver element med rörsystem för vatten. Här får du tips om åtgärder. Nov Att byta ut direktverkande el mot vattenburen uppvärmning är varken billigt eller enkelt.


I synnerhet inte om man bor i ett äldre hus där man inte vet vad som döljs bakom väggarna.

Du som har ett värmesystem med direktverkande el behöver först fundera på hur värmen ska distribueras i huset. Med ett vattenburet system, tex golvvärme eller radiatorer, finns flexibiliteten att byta värmekälla. Det första beslutet att ta ställning till är om du ska välja den lilla eller den . Läs mer om fördelar och nackdelar med direktverkande el. Har du vattenburen värme är du redan förberedd för andra värmekällor.


Hus med direktverkande el kan sänka förbrukningen genom att installera en . Energin fördelas ut i huset via ledningar till radiatorer eller golvvärme. Fördelar: Låga investeringskostnader, bra reglerbarhet, låga energiförluster. Nackdelar: Sämre flexibilitet för andra energislag, relativt höga löpande kostnader. För den som idag värmer sitt hus med direktverkande el är värmepump en särskilt bra investering.


Kostnaden för själva värmepumpen är densamma, men återbetalnignstiden blir avsevöärt lägre eftersom besparingen ökar – det är avsevärt billigare att värme sitt hus med värmepump än med direktverkande el helt enkelt. Vi är på väg att köpa ett hus på 125kvm som idag har direktverkande el o luftvärmepump.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg