måndag 23 oktober 2017

Kameralins rengöring

Det finns speciellt rengöringsdukar att köpa i fotobutikerna. Sen finns det säkert lika många ideér kring detta som det finns fotografer men det är en helt annan femma. Rengöringsdukar funkar alldeles utmärkt.


Se bara till att större partiklar är borta innan du börjar rengöra , så undviker du repor. Gör jämförelser och se vilka objektiv som passar till just din kamera. Dammet kan göra att diffusa, mörka fläckar syns i ljusare områden i bilderna och därmed försämra bildkvaliteten.

Det är viktigt att kontakten mellan kamera och minneskort fungerar som de ska. Om smuts kommer i vägen kan det hindra dina bilder från att sparas. Om du tror att smuts kommit in i kortfacket, kan du blåsa rent med en behållare med tryckluft.


Om det inte fungerar, bör du lämna in din kamera för professionell rengöring. Vi har vad du behöver för att ta hand om och rengöra din kamera. I vårt sortiment hittar du putsdukar till din kamera , rengörningsset, blåsbälg och mycket annat. Du kan även hitta rengörning för CD-skivor, skrämar, linser och mycket annat.


Isopropyl bäst för att rengöra linsen på objektivet.

Fick höra att Fönsterputs är tabu, då det kan finnas ämnen i det som skadar beläggn. Hos CyberPhoto hittar du effektiv kamerarengöring till din kamera. Lenspen Photo Hurricane Blower. Användningsområde: För rengöring och borttagning.


Jämför priser och läs recensioner på Kameratillbehör. Välkommen till PriceRunner! Andersson Camera Cleaning Pen. TOPIC var förresten hur man rengör linsen. Microfiber duk skulle jag också rösta på.


Först skulle jag nog blåsa rent med en gummituta för att få bort eventuellt hårda partiklar som kan repa linsen. Tryckluft eller luft-på-burk skulle jag kanske vara lite försiktig med. I alla fall tryckluft som kan ge en oljehinna på . Antistatisk rengöringsduk.


Linspenna med utbytbara dynor för bästa åtkomst. Visst minskar problemet om man undviker objektivbyten i de dammigaste situationerna och gör bytena så snabbt som möjligt. I slutänden blir det till att antingen sitta och nöta bort dem med kloningsverktyget i Photoshop eller att då och då lämna in kameran på verkstad för rengöring.


Vi kan glädja dig med att riktigt så illa är . Penseln används flera gånger, så noggrann rengöring är ett absolut måste.

Spateln är en förbrukningsvara och används vid ett tillfälle. Den går även att användas tillsammans med olika typer av rengöringsvätskor beroende på vilken sorts smuts man vill få bort. Visible Dusts spatlar är klädda med en tunn fiberduk som inte . Om det finns damm kvar efter att kameran har rengjorts bör den rengöras av auktoriserad Nikon- servicepersonal.


Nikon 1-kameror har ett dammskydd som skyddar sensorn som lätt kan . Passa på att fynda redan idag! Jag gillar verkligen min HOX, men placeringen av kamerorna var ett stort miss från HTC:s sida. Den bakre blir lätt repa även om man har ett fordral, och den främre är helt omöjlig att göra rent - försökte använda den häromdagen och det såg ut som fan. Har försökt med skärmrengöringsmedel på en tops, . Jag märkte precis att min Sony Xperia Zcompact har fläckar på glaset framför linsen.


Dessa är lite svåra att se men syns om man håller. Vad ska man använda för rengöringsmedel till objektivet? Går det bra med typ aceton eller liknande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg