torsdag 26 oktober 2017

Normal luftfuktighet källare

Vad är normal luftfuktighet inomhus? Samma luft - alltså med samma absoluta luftfuktighet - har olika relativ luftfuktighet vid skilda temperaturer. Varm luft kan bära mycket mer fukt än kall luft. Därför skall det också vara hyggligt varmt i källaren för att den relativa luftfuktigheten skall vara bra - dvs.


Många faktorer påverkar inomhusmiljöns luftfuktighet. Dåligt dränerade källare och krypgrunder, läckor i tak och väggar och dålig ventilation tillhör de vanligaste orsakerna.

För att få bukt på problemet med fukt i sig är det viktigt att gå igenom alla dessa delar. Det kan förlänga livet på huset, och gör också att de som bor i . I dag är det relativ luftfuktighet här i linköping, det känns ändå ganska torrt. Jag jobbar en del på labb. Eftersom du har st ventiler öppna i källaren så bör det räcka väl till att dessa bara är öppna anser jag.


Problem med hög luftfuktighet och energiförbrukning. Inomhus handlar det framför allt om för hög luftfuktighet som ger upphov till höga mögelhalter, men andra faktorer kan också påverka. Sällskapsdjur kan i vissa fall. Bor man i en 70-tals villa, .

Normala temperaturer i källare och andra utrymmen i är i Norden – °C. Vid normal användning rekommenderar vi att man ställer in avfuktaren på R. Då källare är nedgrävda i marken är det svårt att stänga ute fukt till den grad att mögel, lukt och bakterier helt elimineras, särskilt om man ska följa de energisparkrav som. Det är ofta så man upptäcker att husets grund och källare har fuktproblem. Har ditt hus krypgrund bör du vara extra vaksam.


Se även upp med läckande rör, otäta golv och väggar i våtrum, och växter placerade för nära huset. Kontakta oss om du vill ha hjälp med avfuktning av källaren eller om du vill ha . Det är viktigt att ha rätt luftfuktighet inomhus och rätt inomhustemperatur. Intab har dataloggers för mätning. Mögel sporerna får en gynnsam miljö att växa till sig i när det är fuktigt i källaren.


Kondens i källare uppstår genom det faktumet att varm luft kan innehålla en högre luftfuktighet än kallare luft. När varm luft med stort hög luftfuktighet möter en kall yta i källaren så uppstår kondens i källaren. Har du rätt luftfuktighet i källaren för att undvika risken för mögel och fuktskador? Har du hittat mögel i din källare , ska du renovera källaren eller undrar du hur du bäst. Utan fungerande ventilation kan normal belastning mot inomhusluften medföra problem för dem som exponeras för luften i byggnaden.


Huset är plans med källare och vår besiktningsman borrade ett hål i gillestugan för att mäta fukt i grunden. Det visade sig då att det är fuktighet enligt mätare , max av vad m,an få ha. Samt att det luktade lite från grunden. Vi blev ju såklart alla lite smått .

Sändaren mäter temperatur och relativ fuktighet och sänder dessa värden upp till en huvudenhet som man kan placera på valfritt ställe i bostaden. Upp till tre sändare kan kopplas till den hygrometer som vi saluför, vilket innebär att ytterligare sändare kan sättas på vinden, i källaren etc. Möjlighet finns att koppla in en . Om temperaturen istället sjunker stiger den relativa fuktigheten som i svala källare. Luftfuktigheten varierar i landet och mellan. Där vet vi att det är olämpligt att förvara . Få bukt med fukt i källaren.


Vi ger dig råd och instruktioner för hur du kan få bukt med fukt i källaren. Ett bra inneklimat ska innehålla en viss fuktighet men tillsammans med ångor från alla våra hushållsmaskiner och duschar kan det bli för mycket fukt, men detta kan motverkas genom en avfuktare. Om du har problem med hög luftfuktighet i ditt hem, eller direkt fukt, så kan en luftavfuktare vara en bra lösning på problemet.


Woods DS28F är en oerhört robust, effektiv, och mycket hållbar luftavfuktare, som lämpar sig till både källare , garage, och andra fuktiga utrymmen på upp till 1m 2. Men tanken bakom konstruktionen är lika enkel som genial: Jorden bildar ett isolerande skikt som gör att temperaturen i källaren är betydligt lägre än luften utomhus på sommaren och varmare på vintern. En jordkällare bör ha en temperatur som ligger ganska stadigt mellan och plusgrader och en luftfuktighet på ungefär .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg