tisdag 10 oktober 2017

Tjärborttagningsmedel skorsten

Den främsta orsaken är att antalet bränder i eldstäder ökar under vintermånaderna. Sotel det vill säga när sot och tjära brinner i skorstenen , är den vanligaste orsaken till bränder i villor. Dessa ökar markant under årets . Reducerar och neutraliserar brandfarliga beläggningar (tjära) i skorsten och rökgångar.


Skonsam mot miljön och väldigt enkel att använda - lägg den på glöden och låt den verka.

Tack vare effektiviteten och det långvariga skyddet mot brandfarliga beläggningar ingår en månaders försäkring mot skorstensbrand. Märker du eller misstänker du att du har tjära i skorstenen införskaffa tjärborttagningsmedel eller avsotningsmedel för att bekämpa risken för soteld. Det finns att köpa i byggvaruhandeln. Det är alltid bättre att åtgärda problem med tjärbildning tidigt, innan tjäran satt sig för hårt.


Användandet av ett tjärborttagningsmedel är . Sotningsprodukter till Försäljning. Vid långvarig felförbränning, eller vid eldning i ogynnsamt väder kan man drabbas av tjära i skorstenen. Tjära kan drabba såväl pellets- som vedeldare.

Vi saluför ett tjärborttagningsmedel som ”neutraliserar tjäran så att den inte kan brinna. Efter en behandling med . Har du tjära som glaserar skorstenen invändigt (blanksot) bör du se till att få den borttagen. Blanksot i skorstenar tas inte bort med vanliga sotningsredskap utan måste mekaniskt slås bort med roterande kätting. Alternativt kan du prova att elda med något av de tjärborttagningsmedel som finns på marknaden.


Men nu har jag tröttnat på pelletspris och dålig tillgång. Köpa skorstensrens eller tjärborttagningsmedel till skorsten billigt på nätet. Ovan möjligheter att hitta tips, råd och instruktioner om att använda skorstensrens på rätt sätt. För den som har hus är det underhåll av olika slag som behöver göras. Oavsett vad som betyder mest, så finns alltid många alternativ hos NSP.


Dessutom är priset alltid rätt. Ja har du en sådan beläggning även upp i skorstenen så är det som gjort för soteld. Som någon skrev ovanför, elda lite zink. Gammal galvad spik eller motsvarande funkar bra.


Bara att spruta på och torka av. Vet dock inte hur mycket det.

Tog även bort nedfall från en skorsten tillhörande ett järnverk på min egen bil utan problem. Jag har bara en fråga, jag håller på att renovera mitt hus och håller på med luftspalten, isolering och innertaket runt skorsten , hur gör man där? Kan luftspalten, isoleringen och innertaket ligga emot skorsten ? Skorstenen är en murad skorsten som är putsad på utsidan? Normalt skall det inte vara ett problem så . En braskamin Kräver oftast ca 5-meter skorsten föra att fungera. Rökanalen måste även vara godkänd CE-märkt för ändamålet vilket betyder att ni får inte ansluta vilket rör som helst utan det skall vara godkänt.


Skall man sedan bygga något brännbart intill skorstenen så anges dom måtten i installationsanvisningarna för . Minskar stoft och sotutsläpp genom skorstenen. Lagra ved - Skånsk Kvalitetsved - Köpa… Vi säljer ved i skåne, Skånsk kvalitetsved från skånska skogar. Untitled Document… Varor till försäljning.


Hälsinge Allehanda – tidningen för dig i Ljusdal och Hudiksvall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg